Ηλεία Πολιτική

Ανδρέας Νικολακόπουλος στη εφ «Πατρίς» από τη ΔΕΘ: «Αποκλειστικό μας μέλημα η άρτια λειτουργία των νοσοκομείων!»

Σύσκεψη του Βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο με τον νέο Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη και με τη συμμετοχή Φαρμάκη, Φίλια και Λυμπέρη.
Ακούστε το άρθρο

Η σωστή λειτουργία των νοσοκομείων την Ηλείας για την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποίησαν στο περίπτερο της περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάς, ο νέος Υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης μαζί με τον Βουλευτή Ηλείας,  τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη,τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια και τον δήμαρχο Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη.

Ο κ. Νικολακόπουλος μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» για το περιεχόμενο της σύσκεψης, τόνισε πως ο κ. Πλεύρης είναι ενήμερος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας «υγεία» στην Ηλεία και στόχος είναι η δημιουργία των προυποιθέσεων ώστε να δεχτούν ο γιατροί να στελεχώσουν τα νοσοκομεία του Νομού να αυτά να αντεπεξέλθουν καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες της εποχής.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε και στο σχέδιο ανασυγκρότησης του Νομού έπειτα από τις φωτιές του Αυγούστου και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«H Hλεία μπορεί να πέρασε ακόμα μια δοκιμασία με τις φωτιές που την έπληξαν για δεύτερη φωτιά μετά το 2007 όμως στέκεται όρθια, κοιτάει την επόμενη μέρα, οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών έτρεξαν άμεσα, κατατέθηκαν οι πρώτες προκαταβολές και ήδη συγκροτείται το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας. Αυτό έδειξε και η παρουσία μας στην ΔΕΘ που πέρασαν και πολλοί υπουργοί με τους οποίους κάναμε συσκέψεις αναφέροντας κάποια θέματα και ανανεώνοντας το ραντεβού για τις επόμενες ημέρες. Η επόμενη μέρα της Ηλείας θα είναι καλή όπως θα είναι και όλης της υπόλοιπης χώρας.

Ένα από τα κρίσιμα θέματα της Ηλείας, σαφώς είναι η λειτουργία του νοσοκομείων. Με το υπουργείο Υγείας έχουμε να πούμε πάρα πολλά, έχουμε να λύσουμε πολλά προβλήματα και ήδη είχα ενημερώσει από τις προηγούμενες ημέρες τον κ. Πλεύρη και είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε μια ακόμα σύσκεψη και θα γίνουν και άλλες τις ερχόμενες ημέρες. Αποκλειστικό μας μέλημα να λειτουργήσουν άρτια τα νοσοκομεία της Ηλείας, να αντιμετωπίσουμε την πανδημία έτσι ώστε να ξεφύγουμε οριστικά και βέβαια να καλύψουμε τις θέσεις γιατρών. Ήδη προκηρύχτηκαν νέες θέσεις αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να θέλουν οι γιατροί να έρθουν στον νομό Ηλείας και γι’ αυτό πρέπει να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Έχει έρθει προσωπικό, θέλουμε να έρθουν και γιατροί!»

Όλη η επικαιρότητα