Πολιτική

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Συζητηση με την Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη για Ανάδειξη του πολυδιάστατου τουριστικού προϊόντος της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Ανάδειξη του πολυδιάστατου τουριστικού προϊόντος της Ηλείας

-Πρόσφορο έδαφος για την τουριστική εκπαίδευση στο Νομό

-Σημαντικά “εργαλεία” το Ταμείο Ανάκαμψης και το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Η αξιοποίηση του πολυδιάστατου τουριστικού προϊόντος του Νομού Ηλείας σε συνάρτηση με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, τα οποία προσδίδουν αυξημένη δυναμική στις όποιες διεκδικήσεις και στην αξιοποίηση όλων  εκείνων των παραμέτρων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση, εξετάστηκαν ενδελεχώς στην συνάντηση που είχαν ο βουλευτής του Νομού Ανδρέας Νικολακόπουλος και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν οι βάσεις για την τουριστική εκπαίδευση στο νομό μας, καθώς υπάρχει πρόσφορο έδαφος στην Ηλεία για την προώθηση της επαγγελματικής κατάρτισης σε θέματα που άπτονται του ευρύτερου τουριστικού τομέα, ο οποίος διαθέτει πολλά γνωστικά αντικείμενα.

Μοντέλο ανάπτυξης

Η τουριστική εκπαίδευση εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και ανάδειξης της Ηλείας, με τα περιθώρια να είναι τεράστια ειδικά με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο αποτελεί βασικό εργαλείο στον περαιτέρω σχεδιασμό και στην υλοποίηση έργων και δράσεων, και στην κατεύθυνση του τουριστικού τομέα.

Σε συνάρτηση και με την εφαρμογή του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όπως ήδη διαμορφώνεται μετά και τις συνεχείς επαφές του κ. Νικολακόπουλου, που περιλαμβάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, καθίσταται σαφές ότι η Ηλεία εισέρχεται σε αναπτυξιακή τροχιά και θα έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα αναπτυξιακά και οικονομικά εργαλεία.

Πρόταση για Μαρίνα Τουριστικών Σκαφών

Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε κατά την διάρκεια της συζήτησης υποβλήθηκε και η πρόταση από τον κ. Νικολακόπουλο, στο πλαίσιο της περαιτέρω αξιοποίησης των δυνατοτήτων που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης, για την δημιουργία στην Ηλεία Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών, προσελκύοντας έτσι μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Κάτι που είδε πολύ θετικά η κα Ζαχαράκη και θα προχωρήσουν οι περαιτέρω ενέργειες.

Στήριξη της κρουαζιέρας

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε και το θέμα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Κατακόλου, μετά και τα αλυσιδωτά προβλήματα που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, και εξετάστηκαν οι τρόποι και οι αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε το λιμάνι να καταστεί εκ νέου πόλος έλξης για τις εταιρείες, διαμορφώνοντας ένα ανταγωνιστικό αλλά και ασφαλές περιβάλλον για τον κόσμο της κρουαζιέρας. Ήδη τα πρώτα δείγματα άρχισαν να διαφαίνονται και εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο διάστημα η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά.

Επιπλέον, ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε και το θέμα στήριξης των επιχειρήσεων λιανεμπορίου στους τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η περιοχή του Κατακόλου αλλά και της Αρχαίας Ολυμπίας, με την καταβολή επιπλέον ενίσχυσης το προσεχές διάστημα, ενώ έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα και στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όλη η επικαιρότητα