Ηλεία

Ανδραβίδα: Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο νέο της κτίριο

Ακούστε το άρθρο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ανδραβίδας εγκαθίσταται σταδιακά στο νέο της κτίριο στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ που με κόπο μεράκι και αγάπη η τοπική σύμβουλος Άγγελα Τζιούμα και αρκετοί εθελοντές ανακαίνισαν.

Η κ. Άγγελα Τζιούμα σημειώνει:

«Η δημοτική βιβλιοθήκη Ανδραβίδας θα ήθελε να ενημερώσει το αναγνωστικό της κοινό ότι ξεκινήσαμε τη μεταφορά των βιβλίων από το Δημαρχείο και το Γυμνάσιο Ανδραβίδας στις αίθουσες του σιδηροδρομικού σταθμου του τρένου τις οποίες διαμορφώνουμε μαζί με τη στήριξη και τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής με πολύ κέφι, μεράκι και προσωπική εργασία.

Τη προσπάθεια αυτή στηρίζει και ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Λαμπρόπουλος Θεόδωρος που μας χάρισε βιβλιοθήκη και τραπέζι ανάγνωσης για τους λιλιπούτειους αναγνώστες.

Οι εργασίες συνεχίζονται και στην διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου και σε λίγο καιρό θέλουμε θα είμαστε έτοιμοι ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι φίλοι του βιβλίου, μικροί και μεγάλοι, τις δράσεις που ετοιμάζουμε για το καλοκαίρι. Επίσης τοποθέτησαμε αντίγραφα από πίνακες ζωγραφικής, έργα διάσημων ζωγράφων. Φιλοτεχνήθηκαν από την συμπολίτισσα μας Αντιόπη Χαντζή- Βαρβαρέσου που πάντα έχει ιδιαίτερες ιδέες για διακόσμηση. Οι αναγνώστες μας, μικροί και μεγάλοι, θα ξεναγηθούν σε ένα ταξίδι χρωμάτων και θα γνωρίσουν την ιστορίας της τέχνης, που είναι το βασικό συστατικό του πολιτισμού μας.

Οι πίνακες που θα δουν είναι μεταξύ αλλων: Ο ναύτης – ακτοφύλακας του Γ. Τσαρούχη, οι δύο φίλες του Χατζηκυριάκου Γκίκα, η νύφη του Γ. Μόραλη, η ωραία Ανδριανή του Θεόφιλου, η Παναγία η βρεφοκρατούσα και τόσοι άλλοι»

Όλη η επικαιρότητα