Ηλεία

Ανδραβίδα: Καμπάνια στήριξης της αγοράς

Ακούστε το άρθρο

Γ. Γυφτοχρήστος: «Σειρά αιτημάτων σε Ομοσπονδία και Επιμελητήριο»

Η αγορά της Ανδραβίδας είναι η ζωή της, είναι ο παλμός της αφού δεν διαθέτει πλέον δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες παρά μόνο καταστήματα που όταν ανάψουν τα φώτα τους το απόγευμα ο κόσμος ζωντανεύει.

Αυτό δηλώνει ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της όμορφης Ανδραβίδας Γιάννης Γυφτοχρήστος μιλώντας στην «Πατρίς» για το αύριο της αγοράς της πόλης.

«Η Ανδραβίδα δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τις αγορές των άλλων περιοχών. Διαθέτει ποικιλία προϊόντων, σε αφθονία και ανταγωνιστικές τιμές. Η αγορά πριν από το lockdown λειτουργούσε εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για την προστασία από COVID. Η κυβέρνηση αν και γνώριζε ότι έρχεται νέο κύμα πανδημίας δεν έκανε κάτι για να το αποτρέψει. Το μόνο που έκανε ήταν να θεωρήσει υπεύθυνο τον κλάδο της εστίασης και το λιανεμπόριο. Έτσι επέβαλλε νέα μέτρα με αποτέλεσμα και η αγορά της Ανδραβίδας να βρεθεί σε απόγνωση. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και ως επαγγελματίες αισθανόμαστε ότι έχουμε τελειώσει».

Με αφίσες

Και ο κ. Γυφτοχρήστος συνέχισε: «Ζητάμε την στήριξη της Πολιτείας και έχουμε στείλει σειρά αιτημάτων μας προς την Ομοσπονδία και το Επιμελητήριο. Αυτά θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες σε τηλεδιάσκεψη. Χρειάζονται γενναιόδωρα μέτρα γιατί από τον Μάρτιο ζούμε με επιδόματα. Τις επόμενες μέρες ξεκινάμε καμπάνια στην Ανδραβίδα με αφίσες. Παροτρύνουμε τον κόσμο να στηρίξει την τοπική αγορά. Να στηρίξει τον επαγγελματία που συναντά κάθε μέρα και λένε καλημέρα. “Αυτές τις γιορτές ψωνίΖΩ στηρίΖΩ” στηρίζω την τοπική οικονομία της πόλης μας» γράφει η αφίσα και δίνουμε έμφαση στο ΖΩ γιατί η ζωή της αγοράς της Ανδραβίδας είναι η ίδια η πόλη, δεδομένου ότι δεν υφίσταται δημόσιο κατάστημα. Εκτιμούμε όλα τα μέλη του ΔΣ ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει το διάστημα που θα είναι ανοιχτή η αγορά ενόψει των Χριστουγέννων»

Νέοι με διάθεση

Ο κ. Γυφτοχρήστος αναφέρεται και στον Εμπορικό Σύλλογο: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας έχει περίπου 150 εγγεγραμμένα μέλη. Το νέο ΔΣ στελεχώνουν νέοι άνθρωποι με διάθεση για εθελοντική προσφορά στον Σύλλογο και το εμπορικό γίγνεσθαι της περιοχής.  Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε εθελοντικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας  και να παλέψουμε για τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς που είναι κοινά σε όλη την Επικράτεια. Τόσο ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης όσο και το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία, ανταποκρίνονται θετικά στα αιτήματά μας. Δεν σας κρύβω  πως μέσα από αυτή τη ζοφερή εικόνα διακρίνω φως και μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος »

Όλη η επικαιρότητα