Ελλάδα

Ανείπωτη οδύνη για την 16χρονη Μαργαρίτα – «Ονειρευόμασταν να τη δούμε νύφη» λένε οι δικοί της

Ακούστε το άρθρο

Αβάσταχτος πόνος και ένα τεράστιο «γιατί» έχουν κυριεύσει τους γονείς της Μαργαρίτας.

Είναι η 16χρονη από τη Θήβα η οποία κατέληξε χθες, Τετάρτη (03.02.2021) από επιπλοκές του κορωνοϊού.

«Εμένα δεν θα μου το φέρει κανένας το κοριτσάκι μου πίσω. Δεν μπόρεσε να ζήσει ούτε την παιδική του ηλικία…», λέει ο τραγικός πατέρας. Στο πλευρό της οικογένειας, μια συγγενής που αγαπούσε το κορίτσι σαν μάνα. Ονειρεύονταν να την ντύσουν νύφη, λέει στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Εγώ ξέρω αυτό που βιώνω αυτή τη στιγμή, αυτό που ζω. Και δεν το περίμενα, εγώ περίμενα να τη στολίσω νύφη. Και μου έλεγε ο γιος μου: «Μάνα τι θα κάνουμε τώρα;». Εμείς περιμέναμε να την πάμε νύφη, περιμέναμε να πάει στο πανεπιστήμιο και να πάμε να της φτιάξουμε το δωμάτιο και να της τα φτιάξουμε όλα»!

Ο πατέρας της 16χρονης υποστηρίζει πως μια λάθος ιατρική διάγνωση στοίχησε τη ζωή της κόρης του!

«Από ιατρικό λάθος έγινε. Είχε κορωνοϊό το παιδί και της είπαν ότι έχει φαρυγγίτιδα. Να, ορίστε τα φάρμακα που της έδωσαν για την φαρυγγίτιδα».

Η Μαργαρίτα πήγε τρεις φορές πήγε στο νοσοκομείο. Και παρότι οι γιατροί έκριναν πως η κατάστασή της δεν έχρηζε νοσηλείας, ο υψηλός πυρετός και η δύσπνοια δεν υποχωρούσαν:

«Δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Σηκωτό το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί».

Την τρίτη φορά, η εισαγωγή της έγινε άμεσα. Περισσότερες από 5 ώρες σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό προσπαθούσε να κρατήσει τη 16χρονη στη ζωή, αλλά η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη…

«Νιώθουμε σαν να έχουμε χάσει ένα δικό μας άνθρωπο. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουμε όσα ζήσαμε. Η κατάσταση της δυστυχώς ήταν μη αναστρέψιμη», είπαν.

«Βλέπεις ένα παιδί που έχει κορωνοϊό, πιθανότατα γνωρίζεις ότι το παιδί αυτό έχει ζάχαρο, στο λένε. Γιατί δεν το στέλνεις στην Αθήνα μαζί με την μάνα του τη Δευτέρα και τις δύο μέσα στο ασθενοφόρο; Αν το είχαν στείλει το παιδί από τη Δευτέρα, σήμερα το παιδί θα ζούσε».

Η μητέρα παραμένει διασωληνωμένη

Τραγική φιγούρα η μητέρα της 16χρονης που όταν έμαθε πως νοσεί η ίδια από κορωνοϊό φοβήθηκε πως δεν θα ξαναδεί τα παιδιά της.

«Μου είπε «δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου» και της λέω «σταμάτα, μην λες βλακείες» και η αγάπη μας και η προσευχή μας δεν θα σε αφήσουν και την Τρίτη το πρωί μου είπαν ότι τη διασωλήνωσαν».

Η μητέρα παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική του «Ευαγγελισμού», μη γνωρίζοντας πως η κόρη της μόλις στα 16 της χρόνια δεν ζει πια.

Συγκλονισμένοι παραμένουν οι γείτονες που δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε ένα μικρό παιδί γεμάτο ζωή.

«Κανείς δεν μπορούσε εξ’ όψεως να δει ότι το παιδί αυτό είχε κάποιο πρόβλημα. Ήταν υγιέστατο, ένα αγγελούδι πραγματικά.»

Το κλίμα στο σχολείο που φοιτούσε η 16χρονη Μαργαρίτα είναι βαρύ. Όπως λέει ο διευθυντής του σχολείου η κατάσταση υγείας της επιδεινώθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Θεωρήσαμε ότι ήταν κακόγουστο αστείο δεν το πιστεύαμε. Μετά το απόλυτο σκότος… τίποτα οι καθηγητές λιποθύμησαν».

Θετική διαγνώστηκε ακόμη μια 15χρονη από τη Θήβα που κόλλησε από τον πατέρα της που, σύμφωνα με πληροφορίες, εργάζεται στο ίδιο σούπερ μάρκετ που δουλεύει και η μητέρα της 16χρονης Μαργαρίτας.

«Οι κινήσεις που κάναμε ήταν να διώξουμε το τμήμα και να είναι σε καραντίνα από χθες. Απολυμάναμε όλους τους χώρους. Σήμερα ήρθε κλιμάκιο της περιφέρειας και κάναμε τεστ covid σε όλους τους καθηγητές και βγήκαν όλα αρνητικά».

Οι συμμαθητές της Μαργαρίτας, παλεύουν να συνειδητοποιήσουν τον ξαφνικό χαμό της φίλης τους που αποτελεί το νεαρότερο θύμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο Γιώργος Φίλος, Διευθυντής 3ου Λυκείου Θήβας, του σχολείου της μικρής Μαργαρίτας, μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο:

«Εύχομαι να μη το νιώσει κανείς άλλος, σε κανένα σχολείο, κανένας γονιός. Τα παιδιά σήμερα έγραψαν μια επιστολή. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους και για τη Μαργαρίτα μας που χάθηκαν, για τους υπόλοιπους μαθητές και για τους δασκάλους. Χάθηκε εν ριπή οφθαλμού… Να είναι πλέον ήρεμο, γαλήνιο…»!

Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

Όλη η επικαιρότητα