Ηλεία

«Ανεβαίνει» στο υπουργείο η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Ηλείας, θα συζητήσει η διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου στο υπουργείο. Χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος, ενημερώθηκε για την οριστικοποίηση της συνάντησης.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν είναι η Αναδιάρθρωση Κορινθιακής Σταφίδας, η τροποποίηση Κανονισμού ΕΛΓΑ, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις για τη Βιομηχανική Τομάτα, την Κορινθιακή Σταφίδα και τα Εσπεριδοειδή. Θα επισημανθεί, όπως ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βαλιανάτος και το θέμα της ενίσχυσης των παραγωγών για τα προϊόντα που επλήγησαν από την πανδημία, ενώ αναμένεται να γίνει συζήτηση για την ενίσχυση και τον ρόλο των συνεταιριστικών οργανώσεων, όσο αφορά στη διακίνηση των προϊόντων.

«Πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των οργανώσεων με ελκυστικά μέτρα, έτσι ώστε όλοι οι παραγωγοί να είναι οργανωμένοι. Μόνο μέσα από δυνατές οργανώσεις με απορρόφηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων, υπάρχει μέλλον στον αγροτικό τομέα. Επιτυγχάνεται η ποιότητα των προϊόντων, η ταυτότητα των προϊόντων, η ικανοποιητική προσφορά και ζήτηση, η καλύτερη πληροφόρηση στην αγορά, η καλύτερη τιμή παραγωγού και καταναλωτή», δήλωσε.

Όλη η επικαιρότητα