Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο – Εκκενώνονται οικισμοί – Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στη Ρόδο, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη με την φωτιά καεί με μανία. Η περιοχή της κοιλάδας των Πεταλούδων έχει εκκενωθεί από επισκέπτες και προσωπικό, ενώ υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του νησιού.

Εχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το χωριό της Ψίνθου, καθώς η φωτιά το έχει πλησιάσει επικίνδυνα το χωριό. Ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του χωριού Μαριτσά, καθώς η φωτιά πλησιάζει και εκεί.

Στο νησί μετέβη και ο αρχηγός της πυροσβεστικής.


Η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την περιοχή των Πεταλούδων καταστρέφοντας ότι βρίσκει στο πέρασμά της. Οι αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή ενώ σε υψίστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr.

Προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από την φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Χωρίς νερό επίσης έχουν μείνει πολλές περιοχές του νησιού.

Η φωτιά εξακολουθεί ανεξέλεγκτα να καίει και κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να σωθεί η Κοιλάδα των Πεταλουδών η οποία κινδυνεύει άμεσα γράφει η dimokratiki.gr.

Όλη η επικαιρότητα