Ηλεία

Ανεξέλεγκτη… χαβούζα στην Αμαλιάδα – Εικόνες ντροπής από μπάζα & σκουπίδια

Ακούστε το άρθρο

Μπάζα, σκουπίδια, κι ότι μπορεί να φανταστεί κανείς…

Τέρμα Ρ. Φεραίου, στην περιοχή «Τραγάνι», στον δημοτικό δρόμο προς Μαραθιά στην Αμαλιάδα, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Στο πλάι του δρόμου, δίπλα σε περιουσίες ανά διαστήματα «κάποιοι» αφήνουν μπάζα και ότι κανείς μπορεί να σκεφτεί, παρότι υπάρχει και σχετική απαγορευτική πινακίδα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, διάφορα αντικείμενα εναποθέτουν και επαγγελματικά φορτηγά σε ένα δυστυχώς σημείο που είναι εύκολα προσβάσιμο και ταυτόχρονα απομονωμένο τις νυχτερινές ώρες.

Για την κατάσταση που επικρατεί δίπλα στην περιουσία του, αλλά και πάνω σε έναν δημόσιο χώρο, μίλησε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Αντρέας Πανόπουλος, ο οποίος ζητά την λήψη μέτρων για αυτό το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που κάποιοι συμπολίτες του, «θέλουν» ανεύθυνα να συντηρούν: «Είναι ένας δημόσιος χώρος και παραπλεύρως υπάρχουν περιουσίες. Πετάνε σκουπίδια, σαβούρα, μπάζα και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας.

Αυτό γίνεται συνέχεια. Κάποιοι γνωρίζουν ποιοι τα πετάνε. Αν εγώ προσωπικά ήξερα συγκεκριμένους ανθρώπους, με στοιχεία, θα τους κατήγγειλα. Απευθυνόμαστε στον δήμο, τα μαζεύει κάποια στιγμή και μετά πάλι τα ίδια.

Τώρα με την ζέστη έχουν αρχίσει και εμφανίζονται και φίδια γύρω από τους σωρούς. Δεν πάει άλλο. Είναι και θέμα πολιτισμού και θέμα ανθρωπιάς. Πως πετάνε έτσι, τέτοια πράγματα σε δημόσιο χώρο, δίπλα σε περιουσίες; Δεν υπάρχει καμία ντροπή;

Κι ο δήμος τι κάνει; Αργεί να τα μαζεύει. Και δεν αναζητά αυτούς που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση…», είπε ο κ. Α. Πανόπουλος.

Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα προτίθεται να αποταθεί στην Δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς για το πρόβλημα αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, δήλωσε: «Τα έχουμε μαζέψει από το σημείο τουλάχιστον τρεις φορές. Κάποιοι ασυνείδητοι έχουν κάνει το σημείο χωματερή. Προειδοποιούμε όποιους το κάνουν αυτό, ότι οι κυρώσεις είναι αυστηρές.

Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να εναποθέτουν μπάζα, οπουδήποτε. Εμείς κάνουμε ελέγχους, έχουμε βάλει και πινακίδα και κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες…».

Όλη η επικαιρότητα