Αθλητισμός

Αντίπαλος της Εθνικής στον τελικό η Σερβία, νίκησε 10-9 την Ισπανία

Ακούστε το άρθρο

Η Σερβία με μία τρομερή ανατροπή στο τελευταίο οκτάλεπτο επικράτησε 10-9 της Ισπανίας και θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά.

Η Σερβία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (08/06, 10:30), καθώς επικράτησε 10-9 της Ισπανίας στον δεύτερο ημιτελικό. Οι Σέρβοι, με “χρυσό” σκόρερ το νέο παίκτη του Ολυμπιακού, Φίλιπ Φιλίποβιτς πήραν μία τεράστια πρόκριση και θα υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους, αφού ήταν χρυσοί Ολυμπιονίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο αγώνας

Η Σερβία άρχισε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, εκμεταλλευόμενη και τον παίκτη παραπάνω. Ωστόσο, οι Ισπανοί έκαναν μία εντυπωσιακή αντεπίθεση, σημείωσαν τέσσερα συνεχόμενα τέρματα, προηγήθηκαν 4-2 και 5-3 και έκλεισαν το δεύτερο οκτάλεπτο προηγούμενοι 5-4.

Εν αντιθέσει με τα δύο πρώτα οκτάλεπτα, στο τρίτο οι μάχες ήταν σκληρές, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να σκοράρουν. Ωστόσο, ένα “ξέσπασμα” της Ισπανίας στα τελευταία δύο λεπτά τής έδωσε τη δυνατότητα να προηγηθεί με 7-4, με τη Σερβία να μειώνει σε 7-5, αλλά τη “ρόχα” να πηγαίνει με μία διαφορά ασφαλείας στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Παρά την αποβολή του Πρλαΐνοβιτς, η Σερβία έβγαλε αντίδραση, μείωσε σε 7-6 και στη συνέχεια σε 8-7. Η αποβολή και του Περόνε αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα για την Ισπανία, με τους Σέρβους να βρίσκουν την ισοφάριση με ένα εξαιρετικό γκολ του Μίτροβιτς, 2:20 πριν από το τέλος.

Ωστόσο, οι Ισπανοί απάντησαν άμεσα με τον Ταούλ, για το 9-8. Παρ’ όλα αυτά, με μία εντυπωσιακή ρελάνς στο τελευταίο δίλεπτο, οι Σέρβοι σημείωσαν δύο γκολ, έκαναν την ανατροπή και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-5, 1-2, 5-2

Τα γκολ:

ΣΕΡΒΙΑ: Μάντιτς 3, Ράσοβιτς 2, Φιλίποβιτς 2, Γιάκσιτς, Πρλαΐνοβιτς, Στ. Μίτροβιτς

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μουναρίθ 2, Ταχούλ 2, Μάγιαρακ 2, Γρανάδος, Περόνε, Μπούστος

Όλη η επικαιρότητα