Ηλεία

Νίκος Κοτσώνης (Δήμος Πύργου): Σεβαστείτε την ανακύκλωση

Ακούστε το άρθρο

Το πολύ δυσάρεστο φαινόμενο της εναπόθεσης μη ανακυκλώσιμων υλικών, και συγκεκριμένα προϊόντα ζωικής προέλευσης καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Κοτσώνης και προειδοποιεί με αυστηρά πρόστιμα τους παραβάτες.

Όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά: “Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να ρίχνουν στους κάδους ανακύκλωσης, ειδικά έμπροσθεν του Πολύκεντρου επί της οδού Τάκη Πετροπούλου και επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως κόκκαλα και λίπη ή ακόμη και κρέατα τα οποία πιθανόν να προέρχονται από κρεοπωλεία της περιοχής του Πύργου, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το έργο της Ανακύκλωσης.

Φυσικά, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Επιπλέον όπως είναι γνωστό, υπάρχει εταιρεία η οποία αναλαμβάνει να συγκεντρώσει όλο αυτό το υλικό από τα κρεοπωλεία. Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όσους ακολουθούν αυτή την ανάρμοστη τακτική ότι μετά και αυτή την προειδοποίηση θα εφαρμοστεί ο κανονισμός καθαριότητας ο οποίος προβλέπει τα ανάλογα πρόστιμα.

Η δημοτική αρχή και η υπηρεσία καθαριότητας κάνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια επαναλειτουργίας της ανακύκλωσης. Ήδη διανέμουμε ενημερωτικό υλικό και τσάντες ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία του δήμου. Καθαρίσαμε τα Πράσινα Σημεία της πόλης και σύντομα θα προμηθευτούμε καινούργιους κάδους Ανακύκλωσης. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ανεύθυνες συμπεριφορές που σαμποτάρουν το έργο μας και θέτουν την υγεία των συμπολιτών μας σε κίνδυνο”.

Όλη η επικαιρότητα