Αρθρογραφία

Αντιεμβολιαστές το νέο κίνημα

Ακούστε το άρθρο

Το φαινόμενο των αρνητών του εμβολίου που τείνει να λάβει την μορφή κινήματος αντιεμβολιαστών ,εν μέσω πανδημίας και μεταλλάξεων ,σίγουρα απασχολεί αλλά και απειλεί όλους μας.

Το να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις πιο βαθιές  αιτίες του , είναι ίσος η αρχή  της λύσης του προβλήματος. Βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων αυτών είναι η καχυποψία ,και η έλλειψη εμπιστοσύνης, προς την οργανωμένη πολιτεία και τους θεσμούς της,  συναφή  υπουργεία, εθνικούς και παγκόσμιους οργανισμούς υγείας , ενώσεις επιστημόνων κλπ. Το ηθικό υπόβαθρο που εδράζει την επιλογή τους , πατάει  πάνω σε εντελώς  εγωκεντρική αντίληψη, όπου το άτομό τους και η σωτηρία τους ,είναι υπεράνω όλων , αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της απόφασής τους στο κοινωνικό σύνολο. Τι και αν φωνάζουν οι επιστήμονες όλου του κόσμου , ότι ο μόνος τρόπος  ανάσχεσης και περιορισμού της πανδημίας και των επιπτώσεων της,  είναι το εμβόλιο , αυτοί εκεί παραθέτουν τα ανύπαρκτα επιχειρήματα τους , που βασίζονται σε κατασκοπευτικές ιστορίες παγκόσμιας συνωμοσίας ,  μιας απειλής προς το ανθρώπινο είδος με στόχο τον άμεσο αριθμητικό περιορισμό του και άλλα συναφή. Ακόμα και το βασικό τους επιχείρημα , ότι ο χρόνος για την δημιουργία του εμβολίου ήταν ελάχιστος , ώστε πιθανά να μην έχουν εκτιμηθεί όλες οι πιθανές παρενέργειές του στο μέλλον , θα έπρεπε να καταρρέει μεμιάς  , μόνο αν απλά σκεπτόντουσαν , ότι εδώ που φτάσαμε πλέων , έστω και έτσι , με το όποιο ρίσκο δηλαδή, είναι ένας μονόδρομος για την σωτηρία όλων μας, αφού με την τόσο μεγάλη μεταδοτικότητα του υιού οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστα καταστροφικές. Η κατάρρευση του παγκόσμιου υγειονομικού συστήματος θα ήταν η αρχή  για να ακολουθήσει  η αντίστοιχη οικονομική και κοινωνική κατάρρευση .

Τι όμως και αν τα λες αυτά, τι και αν βιώνουν μέσα από τα ανειλημμένα μέτρα τις συνέπειες  του COVIT στην ζωή τους ,τι και αν βλέπουν στις τηλεοράσεις τις ΜΕΘ και τους ασθενείς  στους θαλάμους  απομόνωσης , αυτοί εκεί σταθεροί αρνητές με πρόθεση και διάθεση για δημιουργία κινήματος μάλιστα.

Και εδώ ακριβώς ξεκινάει ο στοχασμός ….το γιατί ….από που ξεκινούν όλα.???

Ποια είναι η  αιτία αυτού του μαζικού φαινομένου , με έντονα μεσαιωνικά στοιχεία ,αφού η επίκληση του θείου και του συναφούς οπλοστασίου του, εικόνες ιερά σκεύη, προσευχές  κλπ , προτάσσεται σαν μοναδική  λύση στην επέλαση του εωσφορικού κακού ,όπως αυτό  μετουσιώνεται επί της γης, με αρχαγγέλους του σκότους ,που έχουν την μορφή του Μπιλ Γκειτς του  Τζορτζ Σόρος  και των υπολοίπων πρωτοκλασάτων  που αν δεν κάνω λάθος με βάση τις πληροφορίες είναι περίπου πενήντα….!!!!

Πως είναι δυνατόν την εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογίας,  την εποχή της έρευνας και της επιστήμης να συμβαίνουν τέτοια πισωγυρίσματα  στην ανθρωπότητα , όταν ακριβώς χρειάζεται να επιστρατεύσει όλα της τα επιτεύγματα , για να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο κίνδυνο στην ιστορία της, μετά τον Β μεγάλο Πόλεμο  !!!!

Η μόνη απάντηση κατά την γνώμη μου είναι ,ότι πρωτίστως η υγειονομική κρίση   έφερε στην επιφάνεια την παγκόσμια   Πολιτική κρίση .

Πολιτική σαν όρος σημαίνει το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται  σε μια ευνομούμενη κοινωνία , μέσα από τις οργανωμένες διαδικασίες αντιπροσώπευσης, για όλους τους τομείς  όπως υγεία ,περιβάλλον  ασφάλεια , παιδεία κλπ.

Ακριβώς λοιπόν η υποχώρηση της Πολιτικής , όπως παγκόσμια εκφράζεται από τα τεράστια ποσοστά  μη προσέλευσης και αποχής από τις εκλογές των ψηφοφόρων , αφού αυτοί  νιώθουν ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς τους Πολιτικούς- Άτομα , τους θεωρούν αναξιόπιστους ,  ιδιοτελείς και κάποιες φορές διεφθαρμένους  ,αποτέλεσε την ιδανική συνθήκη ώστε όταν ακριβώς  το Πολιτικό σύστημα χρειάστηκε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του για να αντεπεξέλθει στην αναδυόμενη  κρίση να είναι  αισθητά αδύναμο  να ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες συνθήκες .

Γιατί ακριβώς για να διαχειριστείς μια πανδημία , προϋποθέτει εμπιστοσύνη ,αξιοπιστία, αποδοχή ,   αίσθηση ασφάλειας .   Όλα αυτά που ενώ αποτελούν  θέμα συζήτησης ,από όλα τα μέσα, δεν τα ακουμπάει επί της ουσίας κανείς ,αφού και έτσι κυλάει το σύστημα … αφού ο αυτοσκοπός είναι η ανάληψη της εξουσίας και η συντήρησή της .Ποιος νοιάζεται για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας….να όμως που δεν είναι καθόλου έτσι !!!

Γιατί ενώ νομίζεις ότι το παιχνίδι είναι ασφαλές εντός γηπέδου, με μόνο αντίπαλο την άλλη ομάδα, σου σκάει το απρόβλεπτο ….ο εχθρός από εκεί που δεν τον περιμένεις  .

Και ενώ η κάθε ομάδα κατηγορεί αυστηρά την άλλη, για την χρήση του χουλιγκανισμού, εν προκειμένω λέγε το” λαϊκισμός” …..αποδεικνύεται ότι αυτός ακριβώς ο λαϊκισμός , η δύναμη της αμάθειας ,η ιδεοληψία , η επικράτηση της βλακείας  δηλαδή ,είναι κοινός εχθρός, που διατρέχει  όλους , που απειλεί όλους, που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες .

Και μέσα σε αυτό το κύμα του πολέμου , που καλείσαι να προτάξεις  το ισχυρότερο σου όπλο, “το εμβόλιο” , ενάντια στον κοινό εχθρό την πανδημία , τρέχεις ασθμαίνοντας να ανακτήσεις την χαμένη σου αξιοπιστία , επιστρατεύοντας μέσα προσέλκυσης  που θα αποτελέσουν ….αντικείμενο μελέτης για τους επικοινωνιολόγους του μέλλοντος, με έντονα στοιχεία χλευασμού φοβάμαι.

Έτσι ανάλογα με τον γεωγραφικό προσδιορισμό επιστρατεύονται εναλλακτικά , δωδεκάδες μπύρες , κοσμήματα, άδειες κυνηγίου και ψαρέματος , προφυλακτικά, εσώρουχα, εισιτήρια συναυλιών και ταξιδίων CD  και πολλά άλλα. Βεβαίως οι πιο πρακτικοί ,προτείνουν κατευθείαν  “χρήματα”  , ώστε να είναι ελεύθερη επιλογή του κάθε ένα πως θα τα αξιοποιήσει ,  γιατί πάνω από όλα είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες και η ελευθερία στην βούληση .

Τελειώνοντας όμως και επειδή σταθερά πιστεύω, ότι όλοι έχουμε την συμμετοχή  μας και θα ήταν κάπως   μεροληπτικό να αποδίδουμε γενικόλογα σε ένα Πολίτικο σύστημα την ευθύνη για όλα, είναι η στιγμή της περισυλλογής για όλους. Ας επικαλεσθούμε την κοινή λογική , την εμπιστεύομαι.  Ας αφήσουμε την όποια αισθητική μας να μας οδηγήσει …

Ας θέσουμε το ερώτημα στον εαυτό μας …ανήκουμε σε αυτό το τσούρμο  του απόλυτου κιτς ,των

γραφικών, θρήσκο-εθνο-ιδεοληπτικών, με τα καντήλια τις σημαίες τα λιβανιστήρια και τις εικόνες???

.Ποια είναι η ευθύνη του κάθε ένα μας  για το συλλογικό καλό , την υγεία !!!!

Τελικά αξίζει ένας κόσμος που το εγώ είναι πάνω από το εμείς.!!!!

Όλη η επικαιρότητα