Οικονομία

Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ – Τζιούμης: “Δεσμεύτηκε να αποζημιωθούν οι αγρότες μας” (vd)

Ακούστε το άρθρο

Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Δούκας, στο πλαίσιο περιοδείας του, μετά τον εκτεταμένο παγετό του Απριλίου που προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Ο κ. Δούκας πήγε στο Δημαρχείο της Τρίπολης όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη, αλλά και εκπροσώπους των παραγωγών.

Ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συνάντηση, αναφορικά με τις ζημιές αλλά και πως «υπήρξε ταύτιση σε συγκεκριμένα θέματα».

«Η επιβίωση του πρωτογενούς τομέα συνδέεται άρρηκτα με εκείνη του Δήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος ενώ τόνισε και το γεγονός πως ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε να αποζημιωθούν οι αγρότες.

Τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κύριος Δούκας, ο οποίος ανέφερε πως πρώτα πρέπει να γίνει η αποτίμηση της ζημιάς, να εξασφαλιστούν τα κονδύλια και εν συνεχεία να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

«Η εκτιμητική διαδικασία αποτελεί μεγάλο εγχείρημα για όλο τον οργανισμό ο οποίος θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει στην όλη διαδικασία […] οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ με βάση όλες τις αντικειμενικές και νόμιμες διαδικασίες» ανέφερε ενώ συμπλήρωσε τα λεγόμενά του λέγοντας πως … «Ο οργανισμός έχει αποδείξει ότι σε τέτοιες καταστροφές έχει αντιμετωπίσει την κατάσταση με δικαιοσύνη […] ο οργανισμός ανήκει στον Έλληνα παραγωγό».

Ο κ. Δούκας ολοκλήρωσε λέγοντας πως όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν με μέριμνα πάντα το συμφέρον και την επιβίωση του Έλληνα παραγωγού.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Όλη η επικαιρότητα