Ηλεία

Αντωνακόπουλος: Προχωράμε στην οριστική λύση για το Ποτόκι

Ακούστε το άρθρο

Με σταθερά βήματα κινείται η Δημοτική Αρχή Πύργου όσον αφορά το ζήτημα της απομάκρυνσης του όγκου των δεματοποιημένων απορριμμάτων στη θέση «Ποτόκι», δίπλα από τον ποταμό Αλφειό.

Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο παραμένουν εδώ και περίπου δέκα χρόνια 100.000 δέματα στερεών απορριμμάτων, συσκευασμένα με πλαστικό από τον δεματοποιητή που λειτουργούσε παλιότερα στο χώρο.

Ένας χώρος που βρίσκεται δίπλα από την εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα κοντά σε κατοικημένες περιοχές, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σχολικό συγκρότημα, καθώς και σε προστατευόμενη περιοχή Natura.

Πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου ενέκρινε απόφαση για τη δαπάνη και τη διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσίας συμβούλου υποστήριξης για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του (ανενεργού πλέον) χώρου των δεματοποιημενων απορριμμάτων.

Μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ για το θέμα ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε πως: «Πιστοί στα όσα έχουμε πει στο πρόσφατο παρελθόν για το Ποτόκι κάνουμε ένα ακόμα βήμα ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση μελέτης για να αναζητηθεί το μοντέλο διαχείρισης αυτών των απορριμμάτων. Το κόστος της μελέτης είναι περίπου 24.000 ευρώ.

Μέχρι πρότινος υπήρχε μια γραφειοκρατική κωλυσιεργία που πλέον δεν υφίσταται κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερώνονται κάποια πράγματα και ο δήμος να προχωρά απρόσκοπτα. Ένα από αυτά είναι και η επίλυση του θέματος του Ποτοκίου που βασανίζει περιβαλλοντικά την περιοχή μας εδώ και χρόνια. Όπως έχουμε αναφέρει, όμως, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το επιλύσουμε και γι `αυτό κάναμε και συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, που έχει δηλώσει πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι στην κορυφή της ατζέντας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει στενή συνεργασία, ώστε να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά ο χώρος».

Σημειώνεται πως μετά την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης το υπουργείο Περιβάλλοντος θα μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που είναι η οριστική λύση του προβλήματος.

Όλη η επικαιρότητα