Ηλεία

Αντωνακόπουλος: “Το Κατάκολο θα γίνει ένα σύγχρονο λιμάνι κρουαζιέρας”

Ακούστε το άρθρο

Άνοιξε ο δρόμος για την άμεση έναρξη των εργασιών στη Χ.Ζ.Λ.

Η εξέλιξη των εργασιών για τα έργα αναβάθμισης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Κατακόλου καθώς και άλλα προγραμματισμένα έργα στον Λιμένα, ήταν το θέμα συνάντησης του Δημάρχου Πύργου και προέδρου του Δ.Λ.Τ.Π. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου. Στην οποία παρευρέθηκαν, ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου, Ναυτιλιακοί πράκτορες, με τον κ. Καλογερόπουλο να ενημερώνει τον Δήμαρχο και για τις νεότερες εξελίξεις που προωθούνται άμεσα μετά τη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη. Και κυριότερη εξ αυτών την παροχή της τελευταίας θετικής γνωμοδότησης του Υπουργείου (στο κομμάτι της κατασκευής του κτιρίου Σένγκεν) ώστε αμέσως μετά να υπάρξει η έναρξη εκτέλεσης του έργου.

Το κεντρικό συμπέρασμα που προέκυψε από τα όσα αναφέρθηκαν μεταξύ των παρευρισκομένων κι επιβεβαίωσε κι ο κ. Καλογερόπουλος, είναι πως μετά και την προαναφερόμενη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα καθώς και μετά από πλήθος γραφειοκρατικών καθυστερήσεων που έχουν προηγηθεί, πλέον φτάσαμε στο σημείο που πολύ σύντομα ξεκινούν οι εργασίες.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πύργου «Επιτέλους, με την κοινή προσπάθεια προσπάθεια της Π.Ε. και του Δ.Λ.Τ.Π., κατέστη δυνατό να απεγκλωβίσουμε από τις χρονοβόρες αγκυλώσεις της γραφειοκρατίαςαυτό το μεγάλο έργο ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες. Το Κατάκολο θα γίνει ένα σύγχρονο λιμάνι κρουαζιέρας που θα μπορεί να εξυπηρετεί στο μέγιστο επίπεδο όλους τους φορείς που εμπλέκονται με αυτήν».

Επίσης, ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι:

«Επιπρόσθετα, για φέτος έχουν προγραμματιστεί και θα δημοπρατηθούν τα εξής νέα έργα:

Τοποθέτηση νέων προσκρουστήρων

Δημιουργία στεγάστρων στην Χερσαία ζώνη Λιμένα

Νέα νησίδα πρόσδεσης εσωτερικά του προσήνεμου μώλου

Με αυτά τα έργα δίνουμε συνολικά βαρύτητα στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση του Λιμένα Κατακόλου και δημιουργούμε νέες προοπτικές για την κρουαζιέρα, όταν αυτή ξαναξεκινήσει».

Όλη η επικαιρότητα