Προγνωστικά

Αουτσάιντερ αλλά δεν γίνεται να υποτιμηθεί η Κένιν

Ακούστε το άρθρο

Γράφει ο Νίκος Καπίρης

Μάθε τα πάντα για το blackjack!

Τελικός στο Ρολάν Γκαρός με την 19χρονη Ίγκα Σβίατεκ απέναντι στην κάτοχο του Αυστραλιανού όπεν, Σόνια Κένιν.

Βελτιώθηκε πολύ στην 2η εβδομάδα του τουρνουά η Κένιν και έφτασε δίκαια στον τελικό αποκλείοντας την Πέτρα Κβίτοβα. Τι να πει κανείς όμως και για την Σβίατεκ, που με απλά λόγια, παίζει… άλλο άθλημα!

Η Πολωνή που είχε νικήσει την Κένιν στα Τζούνιορ του Ρολάν πριν τέσσερα χρόνια με 6/4, 7/5, βγάζει ένταση και ισχύ στα χτυπήματά της χωρίς καν να προσπαθεί ιδιαίτερα. Μέχρι τώρα είναι δύσκολο να χάσει έστω 3-4 γκέιμ ανά αγώνα, πόσο μάλλον ένα σετ! Επιπλέον φαίνεται πως της κάνει καλό η απουσία των θεατών, γιατί δεν παρουσιάζεται καθόλου νευρική. Αν όμως κάποια μπορεί να φρενάρει τον απίστευτο ρυθμό που έχει αναπτύξει η Σβίατεκ, είναι η Κένιν με το αδιάκοπο τρέξιμό της και το μαχητικό της πνεύμα.

Είναι παίκτρια μεγάλων αγώνων η Αμερικανίδα και το 2.50 των μπουκ την υποτιμά. Όμως το επίπεδο στο οποίο φτάνει κάθε μέρα η Σβίατεκ είναι τόσο υψηλό, που υποχρεώνει τους μπουκ να κρατήσουν τη νίκη της κάτω από το 1.60. Είναι δυνατή παίκτρια και το παιχνίδι της δεν είναι εύκολο να διαβαστεί. Έχει ρεκόρ 71-12 στη χωμάτινη επιφάνεια και κάνει το 69-43 της Κένιν να μοιάζει μέτριο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Κένιν θα παλέψει και θα δώσει τα πάντα, όπως κάνει σε κάθε περίπτωση. Ίσως της βγει σε καλό ο χαρακτηρισμός του αουτσάιντερ. Δεν μπορώ να την υποτιμήσω, θεωρώ πως θα παρασύρει σε μάχη την Σβίατεκ και θα πάρει έστω ένα σετ. Η λογική επιλογή είναι το over.

Όλη η επικαιρότητα