Ηλεία

Απάντηση Λυμπέρη για το θέμα του διαγωνισμού της Κινητής Μονάδας Ανακύκλωσης

Ακούστε το άρθρο

«Εμείς τηρούμε τη νομιμότητα. Εσείς είχατε άλλες μεθοδεύσεις»

Ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης αναφέρθηκε στις δηλώσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα του Διαγωνισμού, θέτοντας το θέμα στην πραγματική του βάση.

Αυτοί που εξέθεσαν το Δήμο, αντί να απολογηθούν για τις μεθοδεύσεις τους,  ασχολούνται με τις διαδικασίες και αποφεύγουν να μιλήσουν για την ουσία και τα πραγματικά γεγονότα, επεσήμανε.

«Ποιος είναι αυτός που κάνει υποδείξεις;» είπε.

«Αυτός που δυο μήνες πριν τις εκλογές βιάστηκε να κάνει «ανάθεση» 4,5 εκ. ευρώ + ΦΠΑ με φωτογραφική διακήρυξη διαγωνισμού πού αφορούσε τη λεγόμενη ενδιάμεση λύση διαχείρισης απορριμμάτων.

Δε μας λέει ότι ο διαγωνισμός αυτός ακυρώθηκε γιατί κρίθηκε μη αμερόληπτος από την ανεξάρτητη  δικαστική αρχή εξέτασης προδικαστικών διαφορών, που τον κάλεσε να διορθώσει τους όρους ή διαφορετικά ολόκληρη τη διακήρυξη.

Και σα να μην έφτανε αυτό, προτίμησε αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση της δικαστικής αρχής και να κάνει ένα διαφανή διαγωνισμό, να προχωρήσει  σε προσφυγές κατά της απόφασης, σύροντας το Δήμο σε μια μακροχρόνια δικαστική ταλαιπωρία, με κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα η διαχείριση των απορριμμάτων ολόκληρου του νομού.

Στο μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα ο διαγωνισμός συνεχίστηκε επί της θητείας μας, εν αναμονή της εξέλιξης των δικαστικών προσφυγών.

Επιτέλους, τον Αύγουστο του  2020 κυριολεκτικά στο παραπέντε  πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ήρθε η οριστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. Το εφετείο ενάμιση χρόνο μετά, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη απόφαση,  υποχρεώνει ρητά το Δήμο να συμμορφωθεί με την ακύρωση της προκήρυξης και του διαγωνισμού και τον καλεί να τον προκηρύξει εκ νέου.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός που θα μιλήσει για νομιμότητα και τι ζητάει;

Να διασυρθούμε στη φωτογραφική διαδικασία που είχε ξεκινήσει, και να βρεθούμε υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος γιατί δεν συμμορφωνόμαστε με τις δικαστικές αποφάσεις ;

Να παραβούμε την εντολή και παραγγελία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που μας κάλεσε αμέσως μετά να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση;

Αυτό είναι που επιδιώκει κατά βάθος ο κύριος αυτός, που παραπληροφορεί «δημοκρατικότατα» τα μέλη του και παραδίδει μαθήματα. Να υπογράψουμε παράνομη σύμβαση, ώστε  να παραπεμφθούμε φυσικά για παράβαση καθήκοντος!

Αλλά δε σταματά εκεί. Αφού έσυρε όχι μόνο το Δήμο μας αλλά και ολόκληρο το νομό σε αδιέξοδο στήνοντας τον ύποπτο διαγωνισμό του 2019 έρχεται τώρα τάχα να διαμαρτυρηθεί για την απ’ ευθείας ανάθεση του 1 εκατομμυρίου.

Η λύση αυτή, μια λύση ανάγκης,  ψηφίστηκε νόμιμα από το ΦοΔ.Σ.Α Ηλείας, προκειμένου να μη γεμίσουν οι δήμοι μας με σκουπίδια. Αλλά φαίνεται πως και δρόμοι γεμάτοι σκουπίδια  μάλλον θα τον βόλευαν.

Ποιος μιλάει για νομιμότητα; Ο εφευρέτης της άστοχης «ενδιάμεσης διαχείρισης»,  ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων που στη θητεία του έσπασε όλα τα ρεκόρ;

Ποιος μιλάει για δημοκρατία; Αυτός που έχει κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της αλήθειας;

Δε θα τον παρακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε σταθερά και αποφασιστικά να εργαζόμαστε με στόχο και έργα επ’ ωφελεία του τόπου και των ανθρώπων που μας τίμησαν και μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους».

Όλη η επικαιρότητα