Αθλητισμός Πολιτική

Απάντηση Λ. Αυγενάκη σε ερώτηση της Δ. Αυγερινοπούλου για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων

Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει σήμερα το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και καταβάλλονται 3,6 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης σε 1.403 δικαιούχα σωματεία, θεσμοθετούνται νέα αθλητικά μητρώα

Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, που έθεσε το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των εγγεγραμμένων αθλητικών σωματείων που ολοκλήρωσαν την αίτησή τους στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» και μετά την 10η Δεκεμβρίου 2020 με γνώμονα την ουσιαστική στήριξη του αθλητισμού.

«Θα καταβληθούν εντός των ημερών 3.596.500€ σε 1.403 σωματεία που ολοκλήρωσαν την προεγγραφή τους από τις 11 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020» υπογράμμισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού, ενώ ενημέρωσε ότι ανοίγει σήμερα το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» για την επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη εγγεγραμμένων, αλλά και την εγγραφή και των λοιπών σωματείων. Προανήγγειλε δε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή, μετά το Πάσχα, σχέδιο νόμου που θα ρυθμίσει το τοπίο στη χώρα σε ότι αφορά τον τομέα της προπονητικής και των προπονητών μέσω της δημιουργίας αντίστοιχου ψηφιακού Μητρώου. Αντίστοιχο Μητρώο θα δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, για τους διακριθέντες αθλητές, τις Λέσχες Φιλάθλων και τους Διαμεσολαβητές Αθλητικών Συμβάσεων, ενώ θα συσταθούν το Μητρώο Προπονητών και το Μητρώο Αθλητικών Εγκαταστάσεων “ΠΕΛΟΠΑΣ”. Η κα Βουλευτής ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Υφυπουργό και τον συνεχάρη για την έμπρακτη στήριξή του σε όλη την αθλητική οικογένεια και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου που οργανώνουν το σύνολο του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας μας.

Όλη η επικαιρότητα