Ελλάδα

Απάντηση ΥΠΑΙΘ στις δηλώσεις Αλ. Τσίπρα

Ακούστε το άρθρο

   Τη διαφωνία του σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μετά τη σύσκεψη που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), εκφράζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο κάνει λόγο για “15 μέτρα προστασίας και προφύλαξης που έχουν ληφθεί από την αρχή της χρονιάς στα σχολεία μας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά. Μέτρα που τηρεί ευλαβικά σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, κρατώντας τη διασπορά στα σχολεία πολύ χαμηλά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας”, ως απάντηση στην αναφορά του κ. Τσίπρα ότι «αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας επιδεικνύουν μια τρομακτική ανεμελιά στο να προτάξουν παρεμβάσεις και λύσεις για την προστασία και των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

Σχετικά με το ότι «τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν χωρίς να έχει γίνει τίποτα στο μεσοδιάστημα που να δημιουργεί μια αίσθηση μεγαλύτερης ασφάλειας,[…] με μοναδικό όπλο τα self test, που είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά απολύτως συμπληρωματικό δεδομένου ότι δεν έχουν και πολύ υψηλή ευαισθησία», που είπε ο κ. Τσίπρας, το υπουργείο εκτιμά, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Τσίπρας αγνοεί “το πολύτιμο εργαλείο των σελφ-τεστ, που δρα καταλυτικά στη μάχη μας κατά του κορονοϊού και ότι “οι επιδημιολόγοι αποδίδουν πάνω από 80% στην αξιοπιστία του”.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα