Ηλεία

Απάντηση Χριστοδουλόπουλου σε Λυμπέρη για το έργο της νέας ανάπλασης και τις δικές του παραλείψει διαχρονικά..

Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ»

ΚΥΡΙΕ ΛΥΜΠΕΡΗ, «ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ»!

Είπαμε τέλος στην ανοχή κύριε Λυμπέρη και το εννοούμε. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχετε επιλέξει και δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε τον Δήμο μας να οδηγείται στην απαξίωση.

Για ακόμα μία φορά επιδοθήκατε σε ένα επικοινωνιακό σόου όπως συχνά κάνετε, λέγοντας μόνο ψέματα και ανακρίβειες.

Σας είπα και στον απολογισμό μας ότι, δεν μας αφορά –ούτε ως παράταξη, ούτε εμένα προσωπικά– η πατρότητα των έργων, αλλά επιτέλους να ξεκινήσουν διότι ήδη οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και ελλοχεύουν κίνδυνοι.

Μάλλον εσείς δεν αντέχετε να βλέπετε ότι σήμερα στον Δήμο μας εκτελούνται ΜΟΝΟ έργα Χριστοδουλόπουλου και γι’ αυτό αντιδράτε σπασμωδικά.

ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ

Σχετικά με τα όσα αναφέρατε στο σόου σας για τη νέα ανάπλαση της πόλης, προκειμένου να την απαξιώσετε, σας απαντώ ότι τα έργα που εσείς ως δήμαρχος είχατε φέρει στην πόλη, παρά τα τεράστια λάθη και τις παραλείψεις σας, αλλά και το γενικότερο σκηνικό των capital controls τότε, τα ολοκληρώσαμε ΟΛΑ στην ώρα τους. Εσείς ολοκληρώνατε στις θητείες σας ένα έργο τη δεκαετία και αν.

Όσο για τις παραλείψεις των έργων που μας είχατε αφήσει, θα σας υπενθυμίσω μόνο ελάχιστα από τα τραγελαφικά που αντιμετωπίσαμε.

  • ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 5.000.000€ τα οποία εξασφαλίσαμε για να ολοκληρώσουμε το μισό έργο της αποχέτευσης που μας είχατε αφήσει.
  • ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 250.000€ για να ολοκληρωθεί στην ώρα του ο πολυχώρος.
  • ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 300.000€ για να ολοκληρωθεί η είσοδος της πόλης.
  • ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 200.000€ για την ανάπλαση της Σοχιάς, για την οποία –σημειωτέον– είχατε παρουσιάσει αμφιλεγόμενες εκτάσεις ως δημοτικές, όπου στη συνέχεια έγιναν πεδίο αντιπαράθεσης με τους ιδιώτες που τις διεκδικούν δικαστικά. Παρά ταύτα εμείς την ολοκληρώσαμε στην ώρα της.
  • ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ για να ολοκληρωθεί το 2ο Λύκειο, όπου και εκεί είχατε παρουσιάσει παρακείμενο οικόπεδο ιδιώτη ως δημοτικό. Αυτό το πράξαμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και μόνο.

Άρα κύριε Λυμπέρη μην μας κουνάτε το δάχτυλο, διότι σας υπενθυμίζουμε σε κάθε τόνο ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί».

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο θράσους. Παρουσιάσατε ως δικό σας έργο την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα έργα στην παραλίμνια περιοχή του Φράγματος Πηνειού και την ανάπλαση – ανακαίνιση του αναψυκτηρίου.

Όλα αυτά, «ξεχνώντας» ότι το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα INTERREG στις 30 Οκτωβρίου 2018, ενώ η τελική μας πρόταση είχε κατατεθεί παρουσία του τότε Περιφερειάρχη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της Περιφέρειας, σε ειδική συνάντηση εργασίας στο Λαζαράκειο στις 3 Οκτωβρίου του ίδιου έτους.

Με αυτά τα δεδομένα που προφανώς δεν αγνοείτε αλλά συστηματικά αποσιωπάτε, ποιος έφερε το έργο των 700.000€ στη λίμνη Πηνειού κύριε Λυμπέρη;

Γιατί καθυστερήσατε επί έναν χρόνο την προγραμματική με την περιφέρεια και δεν την υπογράψατε στους πρώτους μήνες της θητείας σας;

Άλλο ένα μεγάλο έργο που βάλατε «λυτούς και δεμένους» προκειμένου να μην ενταχθεί ως αντιπολίτευση τότε, είναι το έργο του νέου δρόμου σύνδεσης του Χαβαρίου με την Αρχαία Ήλιδα.

Εμείς σας το αφήσαμε με έτοιμη χρηματοδότηση, ώριμο και το μοναδικό βήμα που έπρεπε να κάνετε ήταν να δημοπρατηθεί και να τοποθετηθεί ο εργολάβος. Παρά κι εκεί τις καθυστερήσεις το έργο ξεκινάει και επειδή δεν αντέχετε να μιλάτε για έργο Χριστοδουλόπουλου, «εφηύρατε» το αμίμητο ότι εσείς το είχατε σκεφτεί πρώτος πριν το 2014. Πραγματικά επιχείρημα για γέλια και για κλάματα.

Για ακόμα μία φορά ΕΜΕΙΣ σας απαντάμε με στοιχεία. Αφήστε τους ανέξοδους λεονταρισμούς και διοικήστε την πόλη. Άλλωστε έχετε μπροστά σας πολλά έργα Χριστοδουλόπουλο για να εκτελέσετε, αν και όποτε το αποφασίσετε!

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Όλη η επικαιρότητα