Ηλεία

Αποδοχή χρηματοδότησης για Open Mall στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Στην αποδοχή της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αμαλιάδας (Open Mall), «προχώρησε» στην προ ημερών της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση με την μορφή του κατεπείγοντος ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Γιάννης Λυμπέρης, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της υλοποίησης της σχετικής πράξης και η άμεση απορρόφηση της χρηματοδότησης.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Λυμπέρης ενημέρωσε το σώμα  για το  έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, που κοινοποιήθηκε στον δήμο  και αφορά στην τροποποίηση της Πράξης.

«Προκειμένου να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της υλοποίησης του έργου στα πλαίσια της πράξης «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αμαλιάδας» και την άμεση απορρόφηση της χρηματοδότησης έπρεπε να λάβουμε απόφαση  για την αποδοχή χρηματοδότησης των υποέργων της σημαντικής αυτής παρέμβασης», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ήλιδας.

Τέσσερα υποέργα…

Η πράξη για το Open Mall περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα τα οποία έχουν ως εξής:

Υποέργο 1: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Έξυπνης Πόλης»,  προϋπολογισμού 110.484,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Υποέργο 2:  «Αναβάθμιση Δημοσίου Χώρου» προϋπολογισμού 1.867.422,00€, με  υπάρχουσα πίστωση 1.263.547,51€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Υποέργο 3: Ενέργειες ωρίμανσης για την υλοποίηση της πράξης «Ανοικτό  Κέντρο Εμπορίου Αμαλιάδας» προϋπολογισμού 62.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Υποέργο 4: Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την υλοποίηση της πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αμαλιάδας», προϋπολογισμού 55.180,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Όλη η επικαιρότητα