Πολιτική

Αποκάλυψη Πλεύρη στη Βουλή: Και υγειονομικοί μπλεγμένοι στη «φάμπρικα» πλαστών πιστοποιητικών στον Παλαμά Καρδίτσας

Ακούστε το άρθρο

Εμπλεκόμενοι και υγειονομικοί  στο κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας, για ιδία χρήση προκειμένου να μην βγουν σε αναστολή. Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Οι αποκαλύψεις έγιναν όταν ο Θάνος Πλεύρης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει για την τροπολογία σχετικά με τα πρόστιμα που αφορούν στα πλαστά πιστοποιητικά και τις ρυθμίσεις για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται αλλά και τις κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας είχαν γίνει συνολικά 31.000 εμβολιασμοί και όχι 40.000, γιατί υπήρχε μεγάλη προσέλευση, επειδή ο εμβολιασμός γινόταν με το Pfizer.

Εκτός από την υπάλληλο που έχει ομολογήσει ότι έμπαινε παρανόμως στο σύστημα και εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και για υγειονομικούς που έπαιρναν πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι και να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Απαντώντας στις επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης σχετικά με τα μέτρα της υποχρεωτικότητας, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως αυτή απέδωσε αποτελέσματα «καθώς έχουμε αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών στους υγειονομικούς, όπως στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου που πλέον είναι πάνω από 94% το ποσοστό των εμβολιασμένων».

Υπερασπίστηκε το μέτρο της αναστολής, λέγοντας πως είναι νομικά αναλογικό μέτρο και θύμισε την απόφαση του ΣτΕ για τους εμβολιασμούς των παιδιών για την εγγραφή τους σε νηπιακούς σταθμούς.

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε πολιτικό επίπεδο, ο Θάνος Πλεύρης επικαλέσθηκε το  παράδειγμα του Παύλου Πολάκη που, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, έχει πλέον εμβολιασθεί καθώς ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να ασκεί το ιατρικό του επάγγελμα.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα