Ελλάδα

Απολογία Αναγνωστόπουλου: Επέμεινε ότι δεν είχε προσχεδιάσει το φόνο – Κενά και αντιφάσεις είδαν οι δικαστικές αρχές

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ
Ακούστε το άρθρο

Πιεστικές ερωτήσεις από ανακριτή και εισαγγελέα για το πώς κατάλαβε ότι η Καρολάιν ήταν νεκρή, δεν έδωσε όμως σαφείς απαντήσεις – «Μου αξίζει η τιμωρία, αλλά δεν είμαι το τέρας που παρουσιάζεται…» ισχυρίσθηκε

«Βροχή» ερωτήσεων για τις ενέργειες του μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά, δέχθηκε, χθες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του 12ου ανακριτή ο 32χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καθ’ ομολογία δολοφόνος της 20χρονης κοπέλας και πλέον προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, κατά την απολογία του κατηγορούμενου, ανακριτής και εισαγγελέας, εστίασαν ιδιαίτερα με τις ερωτήσεις που έκαναν στον συζυγοκτόνο στο πως ακριβώς έδρασε όταν έβλεπε ότι η άτυχη κοπέλα δεν αντιδρούσε. Τον ρώτησαν γιατί δεν σκέφτηκε να καλέσει αμέσως ασθενοφόρο για να βοηθήσει τη γυναίκα του αλλά ξεκάθαρη απάντηση δεν πήραν.

Ακόμη, ο 33χρονος ρωτήθηκε επισταμένα για το αν προσπάθησε να συνεφέρει την Καρολάιν αλλά και πως κατάλαβε ότι η κοπέλα ήταν νεκρή. Ρωτήθηκε ακόμη αν παρατήρησε την αναπνοή της ή προσπάθησε να πιάσει το σφυγμό της ή αν της άλλαξε στάση για να δει αν είναι νεκρή ή λιπόθυμη. Από τις απαντήσεις που έδινε, ωστόσο, κατέστη, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκάθαρο για τις δικαστικές αρχές ότι δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει την άτυχη κοπέλα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να απαντούσε σε ανακριτή και εισαγγελέα ότι τις στιγμές εκείνες δεν ήξερε τι να κάνει και πως το μόνο που σκεφτόταν ήταν να μη μείνει η μόλις 11 μηνών κόρη τους, Λυδία, και χωρίς τον πατέρα της. Έτσι, έφτασε στο σημείο να «παίξει» το σενάριο των ληστών που εισέβαλλαν στη μεζονέτα και σκότωσαν τη σύζυγό του. Και για τις ανάγκες του σεναρίου αυτού, ο ίδιος αμέσως μετά τη δολοφονία της Καρολάιν αποφάσισε να διαπράξει ένα ακόμη έγκλημα: Να θανατώσει το σκύλο της οικογένειας και να τον κρεμάσει με το λουρί του στη κουπαστή της σκάλας του σπιτιού τους, ώστε να καταδείξει ότι και αυτό έγκλημα ήταν έργο των αδίστακτων ληστών που μπήκαν στο σπίτι, όπως ο ίδιος έλεγε επί 37 ημέρες στους αστυνομικούς!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της πεντάωρης απολογίας του ο κατηγορούμενος ζήτησε πολλές φορές συγνώμη για τις πράξεις του, ανάφερε ότι του αξίζει να τιμωρηθεί, ωστόσο, έλεγε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι το «τέρας» που τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Ενώπιον του ανακριτή ο 32χρονος αναφέρθηκε αναλυτικά στη γνωριμία του με την γυναίκα που δολοφόνησε, στο γάμο τους στην Πορτογαλία και στη γέννηση της μικρής Λυδίας. Πάντως, ακόμη και αυτές τις κρίσιμες στιγμές λέγεται πως έδειχνε αγωνία για την εικόνα που έχει σχηματίσει για εκείνον η κοινή γνώμη.

Βήμα – βήμα ο ανακριτής και κατόπιν ο εισαγγελέας έθεταν ερωτήσεις στον κατηγορούμενο για όλα τα κρίσιμα στάδια της υπόθεσης, με στόχο να ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου της 20χρονης. Όμως, ο κατηγορούμενος, καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του επέμεινε ότι δεν προσχεδίασε το έγκλημα και ότι όλα έγιναν λόγω των αντεγκλήσεων που είχε εκείνο το βράδυ με την Καρολάιν. Πηγές από τα δικαστήρια ανέφεραν πάντως πως οι ισχυρισμοί που προέβαλλε ο 32χρονος παρουσιάζουν πολλά κενά και αντιφάσεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος υπέβαλλε χθες και δυο αιτήματα στο ανακριτή προκειμένου να καταδείξει ότι δεν υπήρξαν προπαρασκευαστικές ενέργειες εκ μέρους του πριν διαπράξει τη δολοφονία της Καρολάιν και πως όλα έγιναν εκείνες τις στιγμές της έντασης κατά τις οποίες, όπως λέει, έχασε τον έλεγχο.

Πρώτον ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που υπήρχε στο εσωτερικό της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, ώστε να διαπιστωθεί, κατά τους ισχυρισμούς του, ότι δεν αφαίρεσε την κάρτα μνήμης από την κάμερα που υπήρχε στο σπίτι μετά το έγκλημα. Δεύτερον ζήτησε να κληθούν για κατάθεση μάρτυρες από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, προκειμένου τα πρόσωπα αυτά να δώσουν την πλήρη εικόνα για την σχέση που είχε με την 20χρονη.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα