Ηλεία

Απομακρύνθηκαν οι μικρές χωματερές στην παραποτάμια ζώνη του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ακούστε το άρθρο

Τιμή  στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σάκης Μπαλιούκος: «Καλούμε τους  δημότες να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια προστασίας της φύσης»

Σε καθαρισμό σημείων όπου  είχαν  συγκεντρωθεί  άχρηστα αντικείμενα, προέβησαν  συνεργεία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με σκοπό  τον  περιορισμό  της ρύπανσης και συγχρόνως την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο  δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων τιμώντας  την Παγκόσμια Ημέρα  Περιβάλλοντος στις 5 Ιούνη, προχώρησε στον καθαρισμό ανεξέλεγκτων μικρών χωματερών, που  είχαν δημιουργηθεί κατά μήκος  της παραποτάμιας ζώνης.

Από  τα παραπάνω σημεία απομακρύνθηκαν σκουπίδια, μπάζα και άλλα φερτά υλικά, που  είχαν δημιουργήσει  υποβάθμιση του περιβάλλοντος λόγω της ανεξέλεγκτης ρίψης τους.

Ταυτόχρονα από τα συνεργεία του  δήμου τοποθετήθηκαν απαγορευτικές πινακίδες  όσον αφορά τη ρίψη σκουπιδιών και μπαζών, προκειμένου να σταματήσει  το φαινόμενο  της ρύπανσης  περιοχών  ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

«Ο δήμος μας τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  με τον καθαρισμό  περιοχών, που  δυστυχώς  είχαν μετατραπεί  σε χώρους ανεξέλεγκτης ρίψης  μπαζών και απορριμμάτων.  Με αφορμή και την ημέρα αυτή,  ζητούμε από τους πολίτες να συμβάλλουν  στην προστασία του περιβάλλοντος  που   αποτελεί πηγή ζωής  και χαράς για όλους μας.

Η Δημοτική Αρχή έχει τοποθετήσει τα θέματα περιβάλλοντος σε άμεση προτεραιότητα, και υλοποιεί  συγκεκριμένες  δράσεις  στους τομείς του πρασίνου, του πόσιμου νερού, της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, της καθαριότητας και  της εξοικονόμησης ενέργειας . Σε αυτή τη λογική καλεί όλους τους δημότες να συνεργαστούν και να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια προστασίας της φύσης, για μια περιοχή  φιλική προς το περιβάλλον» ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος βρέθηκε επιτόπου στις  εργασίες καθαρισμού που έγιναν στην παραποτάμια  ζώνη του δήμου.

Όλη η επικαιρότητα