Ηλεία

Απονομή επαίνου στον μόνιμο υπάλληλο του Δήμου Πύργου κ. Γεώργιο Ράλλη

Ακούστε το άρθρο

Η ηθική αμοιβή του επαίνου απονεμήθηκε στον μόνιμο υπάλληλο του Δήμου Πύργου κ. Γεώργιο Ράλλη μετά από την με αριθμό 52813/01-04-2021 (ΦΕΚ 1544Β΄/01.04.2021) απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου.

Ο λόγος της απονομής ήταν για την ολοκλήρωση του έργου σύνταξης υδραυλικών μελετών (εξωτερικών δικτύων ύδρευσης, άρδευσης και δικτύων πυρόσβεσης), οι οποίες αξιοποιήθηκαν – εφαρμόστηκαν στην κατασκευή δημοσίων έργων και δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο του «Εφαρμογές στη Μηχανική των Ρευστών», εμπλουτισμένες με θεωρητικό υπόβαθρο και ανεπτυγμένες με αναλυτικό τρόπο.

Το βιβλίο του αξιολογήθηκε θετικά από δύο καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον Δρ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο και Δρ. Μιχάλη Καράγιωργα και εν συνεχεία πήρε θετική εισήγηση για βράβευση από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Ηλείας. Η παρουσίαση μέρους του έργου του κ. Γεωργίου Ράλλη σε βιβλίο αποδεικνύει πως έχει χαρακτήρα ενός εργατικού στελέχους, που παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα του αναδεικνύεται σε έναν αξιόλογο επιστήμονα μηχανικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των υδραυλικών μελετών δεν υλοποιήθηκε μέσω έτοιμων υπολογιστικών προγραμμάτων, αλλά μέσω προγραμματισμού στην εφαρμογή excel επί βασικών εξισώσεων της Μηχανικής των Ρευστών. Η μη δήλωση αδυναμίας εκπόνησης των μελετών αυτών από τον ίδιο εξασφάλισε στην Υπηρεσία χρήμα και χρόνο που θα απαιτούνταν κατά την ανάθεση της σύνταξης των μελετών αυτών σε εξωτερικά μελετητικά γραφεία.

Επίσης, από τη σύνταξη του βιβλίου του αποτυπώνεται η εξωστρέφεια και το θάρρος του συγκεκριμένου Υπαλλήλου. Η δημοσίευση του μελετητικού του έργου θα μπορεί να κριθεί και να σχολιαστεί από σχετικούς επιστήμονες – συναδέλφους μηχανικούς.

Ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από την απονομή του επαίνου από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου, επειδή με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται οι κόποι του και ο χρόνος που αφιέρωσε στην υπαλληλική του καριέρα. Το ότι βλέπει για δεύτερη φορά το όνομά του στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (μετά από αυτό του διορισμού του) τον χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί με αυτόν τον τρόπο επαληθεύεται ότι άξιζε o διορισμός του στο δημόσιο τομέα και ότι έχει προσφέρει τα μέγιστα σ΄ αυτόν.

Ωστόσο κρίνει απαραίτητο να ευχαριστήσει τους γονείς του, την οικογένειά του, τους προαναφερόμενους καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τους συναδέλφους του που τον στήριξαν στην υπαλληλική του καριέρα και ιδιαίτερα τον κ. Γεώργιο Αλεξόπουλο, αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία του και σε όσους δημοτικούς παράγοντες του έδωσαν ευκαιρίες και τον αξιοποίησαν καταλλήλως. Βέβαια, πάνω απ’ όλους ευχαριστεί τον Θεό που του επιτρέπει να ζει, να σκέφτεται και να δημιουργεί. Ο κ. Γεώργιος Ράλλης υπηρετεί στο Δήμο Πύργου ως αναπληρωτής προϊστάμενος σε τμήμα της Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου από τον Οκτώβριο του έτους 2020 ύστερα από τη μετακίνησή του από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών με απόφαση Δημάρχου, όπου υπηρετούσε από το διορισμό του, το έτος 1999.

Αξιοποιώντας τις γνώσεις του, την εμπειρία του και ακολουθώντας το ανήσυχο πνεύμα του, δηλώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει το επόμενο επιστημονικό του project.

Στην παρούσα φάση δε επιθυμεί να αποκαλύψει οτιδήποτε σχετικό γι’ αυτό, παρά μόνο ότι αφορά τις νέες του αρμοδιότητες και θα αποτυπωθεί σε γεωγραφικό πληροφοριακό σύστημα (GIS).

Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Γεώργιο Ράλλη γι’ αυτή του τη διάκριση και του ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στο έργο του.

Όλη η επικαιρότητα