Ηλεία

Αποχαιρετιστήριο στο Νίκο Μπελογιάννη

Ακούστε το άρθρο

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ…

Με μεγάλη μου θλίψη ενημερώθηκα ότι «έφυγε» ο Νίκος Μπελογιάννης, υιός του ιδεολόγου κι αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά.

Για το χαμό του Νίκου θρηνεί και η πόλη της Αμαλιάδας, που έχασε έναν καλό της φίλο. Από τις αρχές του 2015 συνεργαστήκαμε από κοινού με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου ένα όνειρο της οικογένειάς του να γίνει επιτέλους πράξη και αυτή μας η συνεργασία απέδωσε καρπούς.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2017, καταφέραμε παρουσία του τότε πρωθυπουργού να εγκαινιάσουμε την μόνιμη έκθεση «Νίκος Μπελογιάννης»  που στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο της οικογένειας Μπελογιάννη που σήμερα ανήκει στον δήμο μας, στη συμβολή των οδών Ερμού και Καλαβρύτων στην Αμαλιάδα.

Όνειρο του Νίκου, που από την πρώτη στιγμή είχαμε αγκαλιάσει τόσο εμείς όσο και το Ίδρυμα της Βουλής, ήταν να δει κάποια στιγμή ολοκληρωμένο το μουσείο και όχι μόνο την έκθεση του πρώτου ορόφου.

Σήμερα με το χαμό του φίλου Νίκου το αίτημα αυτό γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η ολοκλήρωση του Μουσείου Μπελογιάννη και των χώρων που προβλέπονται στο ισόγειο του κτηρίου θα πρέπει να αποτελέσει για τον Δήμο Ήλιδας και τη σημερινή δημοτική αρχή βασική τους προτεραιότητα.

Καλό ταξίδι φίλε Νίκο, θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Όλη η επικαιρότητα