Από καρδιάς: Μήνυμα… από τον Ατλαντικό

Share

Γράφει η Σοφία Βαρουξή

Aγαπημένοι μου,

Οι τέσσερις οθόνες της ζωής μας έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της. Με ένα κλικ λοιπόν ενώνονται όλοι και το μυαλό φαίνεται ότι δεν σταματάει να «δουλεύει», …βλέπει, κρίνει, προβληματίζει, συγκινείται, συμμετέχει… Ακούσιο εγερτήριο!!! Κάθε μέρα με επικοινωνία που μετατρέπεται σε ένα σημειωματάριο καθημερινό…

Είναι μαγικές εκείνες οι στιγμές που βλέπεις να φωτίζεται, να «ζωντανεύει» από την μία η εικόνα ή από τα γεγονότα που είναι γραμμένα στην ηλεκτρονική σελίδα, εκεί που θέλεις να την αγγίξεις… Και όταν εσύ είσαι τόσο μακρυά από την οικογένειά σου, τους ανθρώπους που αγαπάς πιο πολύ στη ζωή σου, συγκινείσαι…

Ήταν πολύ συγκινητικό όταν η επικοινωνία έγινε από τον Πλοίαρχο Αναστάσιο Υφαντή, στο τάνκερ υγρών καυσίμων μήκους 320 μέτρα της Ναυτιλιακής εταιρίας με 25 άτομα πλήρωμα.

Πλέοντας στον Ατλαντικό ωκεανό, με κατεύθυνση την Νιγηρία, ο ευαίσθητος και συναισθηματικός καπετάνιος νιώθει καθημερινή ανάγκη – συνήθεια να «ανοίγει» την επικοινωνία του «Patris news», έτσι ενημερώνεται για ό,τι γίνεται στην αγαπημένη του Πατρίδα, τον Πύργο της Ηλείας.

Θα σας περιγράψω την έκπληξη που νιώσαμε όταν μας πήραν για να μας πουν ένα «Μπράβο», για την ενημέρωση που παρακολουθεί φανατικά.

Το θέμα της «Ηλιούπολης» της βάπτισης του μικρού Γιώργου Γιαννόπουλου μας κέρδισε από τις πρώτες λέξεις, συνεχίζοντας να το διαβάζουν ένιωσαν ότι ήλθαν πιο κοντά, το χάρηκαν και αμέσως τηλεφώνησε ο καλός φίλος Αναστάσιος Υφαντής στον λογιστή της εταιρίας Μιχάλη Αλεβίζο, που τον δένει χρόνια η φιλία του, μαζί του.
Ένιωσε την χαρά να του ευχηθεί…

Εκείνος στο ακούσμα του καλού του φίλου, τα έχασε δεν περίμενε ποτέ να διαβάζει το «Patris news» μέσα στον Ατλαντικό ωκεανό. Την έκπληξη αμέσως την μοιράστηκαν μαζί μας.

Πως νιώσαμε; Συγκινηθήκαμε πρώτα από όλα μ’ αυτά…

Οι ναυτικοί μας είναι πολύ πιο ευαίσθητοι από όλους … Έχουν τόσα αποθέματα ψυχικής υπομονής όσο κανένα άλλο επάγγελμα. Αξιοπρόσεχτη δουλειά, με μεγάλη ευθύνη, με καθημερινό άγχος που δεν σταματάει ποτέ…, γι’ αυτό ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τρόπο επικοινωνίας.

Είναι μία μεγάλη «απομόνωση» αλλά έχουν τώρα πια την «εικόνα» που τους μαγεύει συμπληρώνοντας τις ώρες μοναξιάς τους.

Εμείς θα τους ευχηθούμε να είναι γεροί, να κάνουν υπομονή, γιατί αυτό που κάνουν το αγαπούν… Να τους ευχηθούμε καλή χρονιά και να τους πούμε ότι μας δίδαξε πολλά σ ‘ όλους μας, αυτός ο «αόρατος ιός» και εμείς που είμαστε στη στεριά αντιμετωπίζουμε όλοι μας με υπομονή τα προβλήματα.

Θα στείλουμε την αγάπη μας στον καλοσυνάτο και ευγενέστατο καπετάνιο, γιο του ανωτέρου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία Ζώη και της γλυκομίλητης Ειρήνης Υφαντή, που ο Πύργος και ειδικά το χωριό του Σκουροχώρι που έζησε τα παιδικά του χρόνια και μεγάλωσε, είναι ριζωμένα πάντα μέσα του, στις αναμνήσεις τους. Είναι μόλις 36 χρονών, έχει διαλέξει τη γυναίκα της ζωής του, την όμορφη χαρισματική επιχειρηματία από την Αρχ. Ολυμπία, Χαρά Νικολοπούλου και έχει δύο γιούς, τον Ζώη και τον Γιώργο.

Να τους ευχηθούμε καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες και να τους υποσχεθούμε ότι θα είμαστε κοντά τους με τα κείμενα τα ιδιαίτερα και εκείνοι να συνεχίζουν να βλέπουν τις εικόνες του «Patris news» και να τους αγγίζει αυτό το συναίσθημα, σ’ αυτή την επικοινωνία με την ιδιαίτερη εικόνα.

Έχουν κοντά τους τον καλύτερο και πιστό τους φίλο το «Patris news» και αυτό μετράει σ’ όλους. Να’ στε πάντα καλά.