Αρθρογραφία Ηλειούπολη

Από καρδιάς: Kαλό χρόνο να ζήσουμε…

Ακούστε το άρθρο

Aγαπημένες μου φίλες και φίλοι

Ένας χρόνος πέρασε ΑΠΟ όταν ευχηθήκαμε την καλή χρονιά – για το δίσεκτο 2020 που ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ το χαρούμε, ΚΑΘΩΣ μια πανδημία COVID ΕΦΕΡΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ κανείς δεν περίμενε.

Της Σοφίας Βαρουξή 

Κάμοντας ένα ταξίδι στον χρόνο, με στοχαστική ανάκληση γεγονότων, προσώπων και προσωπικών στιγμών το πιο χαρούμενο γεγονός του 2020 ήταν για μένα ο γάμος του γιου μου Σάκη με την Παυλίνα Λιαροπούλου. Αυτό θέλω να θυμάμαι και να αντλώ δύναμη ώστε να αφαιρώ από τη μνήμη μου τα δύσκολα που βιώνουμε όλοι μας.
Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή, αυτή που θέλω να θυμάμαι όταν «γεννιούνται» τα δύσκολα.

Στο «θησαυροφυλάκιο» της μνήμης μου, σκέφτομαι ότι από τη μια έχω ζήσει κάποια πράγματα, και είμαι γεμάτη με επιτυχίες αλλά και αποτυχίες και πληγές.
Κι’ από την άλλη σκέφτομαι όσα μου έτυχαν και δεν μπορώ να τα αλλάξω.
Να ’χα δεύτερη ζωή να έκανα κι άλλα πράγματα… Όπως το έχει πει ο Τσέχωφ «ας είχαμε δύο ζωές, η μία να είναι το προσχέδιο και η άλλη το καθαρό χαρτί…».
Συμπληγάδες είναι τα εμπόδια και ο χρόνος περνάει, κυλάει… και
είναι ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής της ζωής μας.

****

Οι δυνάμεις μας δεν πρέπει να χάνονται.

Η ανεκτίμητη πνευματική και ψυχική υγεία να γίνει ολοζώντανη προσωπική καταγραφή, με λεπτές αποχρώσεις ζωής που θα δώσει δύναμη σ’ εσένα αλλά και στους γύρω σου.

Μην αφήνεσαι στη σιωπή σου και τη δυσκολία της καραντίνας, γύρισε πίσω, κάνε μια αναδρομή στο παρελθόν, στα πρόσωπα, στους γονείς σου που υπάρχουν, αλλά και σ’ αυτούς που λείπουν, ένωσαν με την πιο μεγάλη ΑΓΑΠΗ με τη δική σου οικογένεια, αυτόν τον πιο δυνατό κρίκο ζωής, κράτησε τη σφιχτά στην καρδιά σου, με όλη τη δύναμη της ψυχής σου.

Νιώσε ότι αυτοί είναι για ΣΕΝΑ, και εσύ για ΕΚΕΙΝΟΥΣ.
ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΥΣ πιο πολύ από τη δική σου ζωή.
Θυσίασε το ΕΓΩ ΣΟΥ πλησιάζοντας, εξηγώντας και συγχωρώντας…
Δώσε χαμόγελο ΑΓΑΠΗΣ και ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ψυχής…

Όλη η επικαιρότητα