Ελλάδα

Από σήμερα μπορούν οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, να προμηθεύονται δωρεάν τα self-tests από τα φαρμακεία

Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα μπορούν οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, να προμηθεύονται δωρεάν τα self-tests από τα φαρμακεία.

Αυτό γνωστοποίησε η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας και πλέον μπορούν οι επαγγελματίες πωλητές να παραλαμβάνουν δωρεάν τα self-tests από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Η δήλωση αποτελέσματος πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr με την συμπλήρωση του ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου «Δήλωση Αποτελέσματος Διαγνωστικού Ελέγχου για COVID – 19»

Εναλλακτικά όσοι το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διεξαγωγή rapid test ή PCR test από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Για όσους δεν υποβληθούν στον έλεγχο ή δεν καταχωρίσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα προβλέπεται πρόστιμο.

Αν το αποτέλεσμα του self-test είναι αρνητικό, εννοείται ότι ο πωλητής προσέρχεται κανονικά στην εργασία του.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος όμως, μεταβαίνει εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή, (είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (rapid test ή PCR test).

Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες θετικοί και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα