Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Από τη Δυτ. Ελλάδα ξεκινά η ψηφιακή περιοδεία της Φώφης Γεννηματά

Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝ.ΑΛ. / Την Τρίτη η τηλεδιάσκεψη της Ν.Ε. Ηλείας

Πραγματοποιήθηκε χθες η διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος Αλλαγής στην Δυτική Ελλάδα, ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης και ο Γραμματέας Επικοινωνίας, Παναγιώτης Βλάχος.

Αντικείμενο της συνέντευξης ήταν η “ψηφιακή” περιοδεία της προέδρου, Φώφης Γεννηματά και στελεχών του Κινήματος, που ξεκινά από τη Δευτέρα με ομιλία της στους κοινωνικούς, παραγωγικούς φορείς και σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι: «Για τρεις μέρες από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, θα σαρώσουμε ψηφιακά και τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας. Θα συζητήσουμε με παραγωγικούς φορείς, κομματικά στελέχη και μέλη της παράταξης, καθώς και με τη νέα γενιά που πιστεύει στις ιδέες μας. Στόχος μας είναι να ακούσουμε και να μοιραστούμε προβληματισμούς και να καταθέσουμε τις λύσεις μας.

Αφετηρία θα αποτελέσει η Δευτέρα, 1η Μαρτίου, όπου η Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει σε μία Περιφερειακή διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη που θα μεταδοθεί μέσω των social media και της ψηφιακής πλατφόρμας zoom. Κατά την διάρκεια της θα κατατεθεί η πρότασή μας για το ταμείο ανάκαμψης αλλά και τα τοπικά ζητήματα τα οποία σχετίζονται και με το δρόμο Πάτρας – Πύργου αλλά και τα ζητήματα με το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ελλάδας και τον τρόπο που θα εγγυηθούμε τη βιωσιμότητά του και την εξέλιξή του τα επόμενα χρόνια. Ένα ζήτημα όπου θα έλεγα πως η στρατηγική της Κυβέρνησης είναι εντελώς λανθασμένη και είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για το σχέδιο που φαίνεται ότι σκέφτεται να εφαρμόσει. Οι βουλευτές μας στη Δυτική Ελλάδα έχουν πάρει θέση για το θέμα».

Ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε επίσης πως την Τρίτη, 2 Μαρτίου, στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη της Ν.Ε. Ηλείας. Από την πλευρά του ο κ. Βλάχος ανέφερε πως «Καταγράφουμε την κοινωνική κατάσταση σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Ζούμε ήδη τις παρενέργειες της πανδημίας με 150.000 και πλέον χαμένες θέσεις εργασίας. Η βασική φιλοσοφία του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι δεν μπορούν να ξανά πληρώσουν αυτοί που πλήρωσαν το κόστος των μνημονίων. Κρίση που υπήρξε διότι η κυβέρνηση δεν φρόντισε να λειτουργήσει εμπροσθοβαρώς.

Συζητάμε για το μείγμα πολιτικών και έργων που μπορούν να ενταχθούν στο ταμείο ανάκαμψης για να μπορέσει η Δυτική Ελλάδα να ξεφύγει από την καθίζηση την οποία έχει υποστεί. Ευελπιστούμε μέσα από την προσπάθεια που κάνουμε να αναγεννήσουμε τις πολιτικές μας επαφές και να απευθυνθούμε σε περισσότερο κόσμο».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο συντονιστής της Ν.Ε. Ηλείας του Κινήματος, Σάκης Γιατράς που, μεταξύ άλλων, μίλησε και για το «καυτό θέμα» των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας, λέγοντας πως «Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν το Πανεπιστήμιο της Πάτρας απευθύνεται στην Πάτρα και την Αχαΐα ή είναι για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Θεωρώ πως για να εξακτινωθεί και να αποτελεί Πανεπιστήμιο όλης της Περιφέρειας θα πρέπει 5-6 τμήματα να φύγουν από το Πανεπιστήμιο Πάτρας και να πάνε από 2-3 στους νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η ανάπτυξη ενός Πανεπιστημίου είναι κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα».

Όλη η επικαιρότητα