WEB tv Ηλεία

Απ’ το Μαζαράκι Πηνείας οι δυο αστυνομικοί όπου το όπλο του ενός εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον άλλον

Ακούστε το άρθρο

Από το Μαζαράκι Πηνείας, κατάγονται τα δύο αδέλφια αστυνομικοί, που έμελε το βράδυ του Σαββάτου να «γράψουν» μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία μέσα στο σπίτι τους στο Πέραμα, με του ενός το όπλο να εκπυρσοκροτεί και να τραυματίζει θανάσιμα τον άλλον!

Το όπλο του 21χρονου αστυνομικού εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, ενώ το περιεργάζονταν, και σκότωσε τον επίσης αστυνομικό, 25χρονο αδελφό του Άγη Πετρόπουλο, ο οποίος παρά τις πολύωρες προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο «Αττικόν» άφησε την τελευταία του πνοή, αφού εξαρχής ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Κι όλα αυτά, όπως λένε οι πληροφορίες, μπροστά στα μάτια του πατέρα τους!

Πληροφορίες μιλούν ότι τα δύο αδέλφια περιεργάζονταν ένα καινούργιο ιδιωτικό όπλο, που φέρεται να είχε αγοράσει προ ημερών ο 21χρονος, ενώ κάποιες άλλες λένε ότι καθάριζαν τα υπηρεσιακά τους όπλα.

Κάποια στιγμή και χωρίς να έχει καταλάβει ότι είχε παραμείνει μέσα σφαίρα, το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 25χρονο αδελφό του, προκαλώντας σοκ στον ίδιο και τον πατέρα του!

Σοκ για το Μαζαράκι…

Το τραγικό περιστατικό έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, όπως και την μικρή κοινωνία του Μαζαρακίου στην Πηνεία, που από χθες τα ξημερώματα, οπότε και έγινε γνωστό, έχει «βυθίσει» στο πένθος τους κατοίκους.

Μάλιστα, όπως έλεγαν χθες  οι κάτοικοι στην εφ. «Πατρίς»,  η οικογένεια των αστυνομικών είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο χωριό. Ο πατέρας τους, Νίκος Πετρόπουλος, που γεννήθηκε στο Μαζαράκι,  είναι σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού και οι δύο γιοί είχαν κρατήσει δυνατούς δεσμούς με το χωριό και έρχονταν όποτε έβρισκαν ευκαιρία, και πάντα τα καλοκαίρια, όπως και  το τελευταίο.

Στην τελευταία τους επίσκεψη στο Μαζαράκι πριν λίγο καιρό,  ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί ενώ υπηρετούσαν μαζί στην ομάδα ΔΙΑΣ, είχαν αποφασίσει να μετατεθούν στην ομάδα «ΔΡΑΣΗ», μετά και από προτροπή της υπηρεσίας τους, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αλλαγών που προωθεί το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και πάντα έλεγαν ότι ήθελαν να συνυπηρετούν στην Αστυνομία.

Στο χωριό το μεγαλύτερο διάστημα του έτους, διαμένουν ο παππούς και η γιαγιά των δύο τραγικών αδελφιών, ωστόσο την τελευταία εβδομάδα βρίσκονταν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ολοκληρώσει την ταχύρρυθμη εκπαίδευσή τους για την ένταξή τους στη «Δράση» και είχαν πάρει φύλλο πορείας μόλις λίγα 24ωρα πριν το τραγικό συμβάν.

Ο 21χρονος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.  ενώ έρευνες για το συμβάν διεξάγει η Ασφάλεια Αττικής.

Κλειστό το πατρικό του πατέρα τους στο Μαζαράκι, στο οποίο διαμένουν ο παππούς και η γιαγιά των δύο αδελφιών…

Θλίψη επικρατούσε από χθες το πρωί στο Μαζαράκι, οπότε και έγινε γνωστό το κακό που είχε συμβεί…

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Γνωρίζουμε την οικογένεια, έρχονταν. Είναι καλοί άνθρωποι και έχουμε σοκαριστεί. Δεν το χωράει ο νους μας, πως έγινε τέτοιο κακό. Πολύ καλά και σεβαστικά τα παιδιά. Έρχονταν στο καφενείο. Τι να πω; Η κακιά στιγμή…»,   χθες ο πρόεδρος του Μαζαρακίου κ. Νίκος Αυγερινόπουλος

«Πριν λίγο το μάθαμε, ότι έγινε αυτό το κακό μέσα στο σπίτι τους. Καθάριζαν τα όπλα λέει και του μικρότερου το όπλο εκπυρσοκρότησε και σκότωσε τον μεγαλύτερο. ανέφερε ο κ. Χρήστος Κόκοτος

«Μια οικογένεια σωστή. Πολύ καλά παιδιά και τα δύο. Τι να πω; Δεν το πιστεύουμε αυτό που μάθαμε…», είπε ο κ. Πάνος Γιαννόπουλος

« Ο παππούς και η γιαγιά των παιδιών είναι Αθήνα από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πήραν τηλέφωνο σήμερα και είπαν το κακό που έγινε. Τώρα, πως έγινε; Τα καλοκαίρια έρχονταν. Και αυτό το καλοκαίρι που πέρασε. Τους άρεσε να έρχονται. Καλά παιδιά…», επεσήμανε ο κ. Βασίλης Ντούπης

 

Όλη η επικαιρότητα