Ηλεία

Αργυρόπουλος για Κολυμβητήριο Πύργου: «Στο ταμείο του δήμου μέχρι σήμερα δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ»…

Ακούστε το άρθρο

Με ανακοίνωση του –και με αφορμή δημοσιεύματα και απαξιωτικά σχόλια για το κολυμβητήριο– ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, αναφέρει ότι πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:

«1.     Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υπέβαλε τεχνικό δελτίο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με συνολικό προϋπολογισμό 325.000 ευρώ. Η ΓΓΑ ενέκρινε τελικά το ποσό των 257.000 ευρώ με το οποίο δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το έργο. Λόγω της έκπτωσης που έδωσε ο ανάδοχος το συμβατικό ποσό υλοποίησης του περιορίστηκε στα 145.485 ευρώ. Η σύμβαση του αναδόχου με το δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο υπεγράφη στις 3/12/2019.

  1. Ο ανάδοχος εργολάβος από τις αρχές του 2020 ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς την κατασκευή του έργου με ρητή εντολή της Δημοτικής Αρχής να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες έως τις 31 Αυγούστου. Στις 15-4-2020 υπέβαλλε στο δήμο τον πρώτο λογαριασμό και  με τη σειρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, τον διαβίβασαν στη ΓΓΑ. Συνέχισε βέβαια τις εργασίες, αναμένοντας την αποπληρωμή του λογαριασμού.
  2. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας για την εκταμίευση του ποσού του πρώτου λογαριασμού στο ταμείο του δήμου μέχρι σήμερα δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να προχωρήσει πριν λίγες μέρες στη διακοπή των εργασιών. Με επιστολή μας στον ΓΓΑ έχουμε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια μας για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση ενώ εκκρεμεί ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για να του εκθέσουμε το πρόβλημα και να ζητήσουμε την άμεση εκταμίευση, όχι μόνο του πρώτου λογαριασμού αλλά για το σύνολο των εργασιών που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα.
  3. Επειδή με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου το Κολυμβητήριο δεν θα καταστεί λειτουργικό, λόγω νέων φθορών και βλαβών που προέκυψαν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2019 και δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική μελέτη σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη σύμβαση με τον εργολάβο και να χρηματοδοτήσουμε τις επιπλέον εργασίες από ιδίους πόρους του δήμου ώστε το κολυμβητήριο να αποκτήσει λειτουργικότητα.
  4. Τις επόμενες μέρες οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ολοκληρώνουν τη σύνταξη φακέλου με πλήρεις μελέτες συνολικού προυπολογισμού άνω των 450 χιλ ευρώ για νέο έργο στο κολυμβητήριο που θα αναβαθμίσει τους εσωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του και θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας του. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
  5. Οι πολίτες του δήμου Πύργου έχουν τη γνώση και την κρίση να αντιλαμβάνονται ότι εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, λόγω της πανδημίας του κορονοιού, είναι αδύνατον να τηρούνται αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί καθώς εξωγενείς παράγοντες προκαλούν προβλήματα που κωλυσιεργίες. Και πολύ περισσότερο να λυθούν μέσα σε λίγους μήνες προβλήματα που αυτή η Δημοτική Αρχή κληρονόμησε από τις προηγούμενες.
  6. Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν φέρει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου αλλά έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να παραδώσει στη νεολαία, και όχι μόνο, του δήμου μας ένα κολυμβητήριο που θα πληροί τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε στοχευμένα και μεθοδικά αγνοώντας την ανέξοδη κριτική και τις λαϊκίστικες κορώνες!».

Όλη η επικαιρότητα