Ελλάδα

Αριστέα Παπαδοπούλου: Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα

Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. υλοποιεί το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα» στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και μέλος της Ομάδας Εργασίας της Ολυμπιακής Εβδομάδας, είχα τη χαρά να μιλήσω διαδικτυακά για τους Αρχαίους και Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες σε χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Πρόεδρο της κ.Γιώργο Αλικάκο καθώς και την κ.Ντενίζ Παναγοπούλου για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε. Είναι τιμή μου να συμμετέχω και εγώ σε αυτή την προσπάθεια όπου τα παιδιά μας μαθαίνουν τις πανανθρώπινες αξίες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη καθώς κατάγομαι από την Ηλεία, κοιτίδα των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων με δύο πόλεις αναφοράς για το Ολυμπιακό ιδεώδες, την Αρχαία Ήλιδα και την Αρχαία Ολυμπία.

Αριστέα Παπαδοπούλου

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μ.Ed.

Όλη η επικαιρότητα