Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Έντονη δυσαρέσκεια από τον Εμπορικό Σύλλογο για τα μέτρα

Καυστική δήλωση του Πρόεδρου του Ε.Σ.
Ακούστε το άρθρο

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας για τα μέτρα που η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ για τη στήριξη των επιχειρηματιών και ιδίως όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στην κοιτίδα του πολιτισμού μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Σε μία ιδιαίτερα καυστική δήλωση του ο Πρόεδρος του Ε.Σ. μιλά για την εφαρμογή πολιτικής «Μαυρογιαλούρου»… ενώ σχολιάζει με τον ιδιαίτερο δικό του τρόπο το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και στο θέμα του δρόμου. «Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση των “αρίστων” μας εξέπληξε αρνητικά, ξεπερνώντας ακόμα και την πολιτική του “Μαυρογιαλούρου”.

Η κυβέρνηση, όσον αφορά τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου κάηκε δασική και γεωργική έκταση 120.000 στρεμμάτων, δηλαδή όλος ο Δήμος, έδωσε ως ευεργέτημα στους φορείς του τουρισμού την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων έως το Φεβρουάριο του 2022. Χωρίς όμως να κάνει το αυτονόητο. Να βοηθήσει, όπως στον νομό Εύβοιας, ουσιαστικά τους επιχειρηματίες. Εκεί έδωσε ως αναστολές και δωρεές τις επιστρεπτέες προκαταβολές στους πυρόπληκτους του νομού στο σύνολό τους. Εδώ λοιπόν επειδή ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας όπως φαίνεται είναι τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού δεν τους αντιμετώπισε με τον ίδιο τρόπο και έπραξε αδικία σε βάρος των πυρόπληκτων.

Συλλογική απορία όλων είναι ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του Υφυπουργού κ. Τριαντόπουλου στην Ηλεία; Δεν άκουσε αιτήματα; Δεν είδε στάχτες και αποκαΐδια παντού; Απλά ήρθε μόνο για το μνημόσυνο όλης της ευρύτερης περιοχής…

Τέλος θα θέλαμε για ακόμα μία φορά να ευχαριστήσουμε την πολιτεία για την αποπεράτωση της Ολυμπίας “αιωνίας”… οδού και την μπαχαλοποίηση με την κατάργηση του νόμου του 2012, ο οποίος έδινε τη δυνατότητα να έχουν ελεύθερο χρόνο λειτουργίας οι αγορές στις περιοχές με αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Με αυτό το τρόπο βοηθάει μόνο τα μονοπώλια και καταλύει αυτές τις οργανωμένες αγορές, τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής οικονομίας. Τις ευχαριστίες μας αυτές θα τις εκφράσουμε με τις εκλογές που οσονούπω έρχονται», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας κ. Νίκος Ζαρόκωστας.

Όλη η επικαιρότητα