Ηλεία

Αρχαία Ολυμπία: Ολοκληρώθηκε η online 16η Διεθνής Σύνοδος για Διευθυντές των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών

Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός ύμνος ακούστηκε στις οθόνες των εκπροσώπων των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών σε πολλές γωνιές του κόσμου, κατά την έναρξη της 16ης Διεθνούς Συνόδου για Διευθυντές των ΕΟΑ, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Οι Σύνοδοι μεταδίδονταν ζωντανά μέσω της νέας πλατφόρμας της ΔΟΑ που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτήν τη νέα προσπάθεια και τόσο οι ζωντανές διαλέξεις όσο και η πλατφόρμα της ΔΟΑ προσφέρονταν στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Το κύριο θέμα της φετινής συνόδου ήταν «Ολυμπισμός και ανθρωπισμός», ενώ το ειδικό θέμα ήταν «Ανθρώπινα δικαιώματα στα Ολυμπιακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα».

Τη Σύνοδο παρακολούθησαν 57 ενεργές ΕΟΑ, οι οποίες έδειξαν τη δυναμική και την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν και να έχουν ρόλο στο Ολυμπιακό Κίνημα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, 7 διακεκριμένοι ομιλητές και 20 ακαδημαϊκοί παρατηρητές, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συζητήσεις και καλά οργανωμένες ομάδες εργασίας.

Η πρώτη ημέρα της πρώτης διαδικτυακής Συνόδου για Νέους Μετέχοντες ήταν αφιερωμένη στο: «Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανθρώπινα δικαιώματα, πολυμορφία και ένταξη στον αθλητισμό». Αυτή είναι η 60η χρονιά για τη Σύνοδο των Νέων Μετεχόντων με 63 συμμετοχές από 61 χώρες, 16 συντονιστές και αρκετούς παρατηρητές οι οποίοι παρακολούθησαν καθημερινές διαλέξεις από διακεκριμένους καθηγητές, όπως: ο Δρ. Bruce Kidd, η Δρ. Susan Brownell, ο κ. David Wallechinsky, ο καθηγητής Jose Luis PΕREZ TRIVIΝO, ο Καθ. Γιάννης Θεοδωράκης, ο Αναπληρωτής καθηγητής Mike Duignan και ο καθηγητής David McGillivray.

Οι μετέχοντες υποχρεούνταν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις και να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας που ακολουθούσαν κάθε διάλεξη προκειμένου να συζητήσουν με τους συναδέλφους τους για το περιεχόμενο της διάλεξης και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα που παρουσιάζονταν, την τελευταία ημέρα της Συνόδου. Το πρόγραμμα της 60ης Συνόδου είχε εμπλουτιστεί με μια ποικιλία άλλων δραστηριοτήτων που ποικίλλαν από εικονικές προπονήσεις έως κοινωνικές συναντήσεις και από εργαστήρια τεχνών έως πολιτιστικές συναντήσεις. Το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος προσαρμοζόταν έτσι ώστε να φιλοξενεί τους διεθνείς μετέχοντες που ζουν σε κάθε ήπειρο του κόσμου!

Όλη η επικαιρότητα