Ηλεία Υγεία

Αρωγός ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στη μετατροπή του Κέντρου Υγείας σε εμβολιαστικό κέντρο

Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά από τις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της 6ης Υ.ΠΕ, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ως εμβολιαστικού κέντρου για τον covid-19, όπως ενημέρωσε τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο η προϊσταμένη της εν λόγω μονάδας υγείας, κα Βασιλική Καπόμπαση.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, με τη συμμετοχή του κ. Γεωργιόπουλου, της κας Καπόμπαση και της αντιδημάρχου αρμόδιας για θέματα Κοινωνικής Προστασίας, κας Ρόης Αντωνοπούλου, η κα Καπόμπαση ενημέρωσε ότι το Κ.Υ. είναι καθ’ όλα έτοιμο για να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο από τις 15 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε η κα Καπόμπαση, την παραπάνω ημερομηνία καθόρισε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, μετά από εσωτερική συνεννόησή τους.

Ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε αντίστοιχα την κα Καπόμπαση ότι η Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας είναι στη διάθεση του Κέντρου Υγείας για οποιαδήποτε υποστήριξη της διαδικασίας των εμβολιασμών. Η κα Καπόμπαση ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και ζήτησε την συνδρομή του Δήμου σε υλικοτεχνική υποδομή, την οποία ο κ. Γεωργιόπουλος δεσμεύθηκε να παράσχει άμεσα. Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ανέφερε:

«Επιτέλους, ξεκινά μια διαδικασία που μόνο αισιοδοξία και ελπίδα μπορεί να σημάνει για την περιοχή μας. Σ’ ένα Δήμο με δεκάδες ορεινές Κοινότητες, όπου οι ηλικιωμένοι κάτοικοι αναγκάζονται να διανύσουν έως και εκατό χιλιόμετρα μέχρι τα κοντινότερα εμβολιαστικά κέντρα στον Πύργο ή στην Κρέστενα, επιβάλλεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ως εμβολιαστικού κέντρου. Θα πρέπει η μονάδα να στελεχωθεί άμεσα με το απαιτούμενο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό που τώρα παρέχει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Πύργου.

Η Δημοτική μας Αρχή θα είναι αρωγός, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων της, προκειμένου η διαδικασία των εμβολιασμών να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και ομαλά. Θα είμαστε σε διαρκή επαφή με την κα Καπόμπαση για την παροχή κάθε μικρής ή μεγάλης υποστήριξης».

Όλη η επικαιρότητα