ΕΠΣ Ηλείας

Αστέρας Αμαλιάδας: «Φλερτάρει» με Κοτσώνη και φέρνει Γκατιάγκα!

Ακούστε το άρθρο

Το μεγάλο, και μάλιστα διπλό μεταγραφικό «μπαμ», πάει να κάνει ο ιστορικός σύλλογος που λέγεται  Αστέρας Αμαλιάδας, λίγο πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος της Α1 της ΕΠΣΗ!

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ώρες…, «φλερτάρει» με τον έμπειρο Ηλείο αμυντικό Δημήτρη Κοτσώνη, ο οποίος μάλιστα προπονείται με τον Αστέρα , για να  είναι φυσικά σε εγρήγορση! Ο πρώην παίκτης πέρυσι της Παναχαικής με την τεράστια εμπειρία στα Ελληνικά και όχι μόνο γήπεδα, καθώς πέρυσι φόρεσε και τη φανέλα της Αλβανικής Φλαμουρτάρι, περιμένει την ερχόμενη Πέμπτη την κάθοδο στην Αμαλιάδα του προέδρου του Αστέρα  κ. Ανδρέα Παπαδάτου, για να συζητήσει μαζί και με το υπόλοιπο Δ.Σ. το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους, και να αποφασίσει σχετικά!  Ο  31 χρόνος   στόπερ(25/01/1989) , αν τελικά αποκτηθεί  θα ενισχύσει  πάρα πολύ την αμυντική λειτουργία των «βυσσινί, αλλά και  θα αυξήσει την στάθμη της εμπειρίας του Αστέρα , καθώς με παρουσία σε Πανηλειακό, Άρη, Εργοτέλη, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία και Τρίκαλα,  Παναχαική και Φλαμουρτάρι, διαθέτει πλούσιο βιογραφικό.

Ποιος  είναι ο Δημήτρης  Κοτσώνης

Ο Δημήτρης Κοτσώνης  με καταγωγή από τα Δουνέικα, ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά βήματα του,  από τις Ακαδημίες του Πανηλειακού. Την ποδοσφαιρική περίοδο 2011/12 αγωνίστηκε στον ΑΡΗ, την περίοδο 2012/13 στον ΕΡΓΟΤΕΛΗ, το 2013/14 στον ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ, το 2014/15 στον ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Φόρεσε τη φανέλα της ΛΑΜΙΑΣ για τις επόμενες δυο ποδοσφαιρικές περιόδους 2015/16 & 2016/17 ενώ την σεζόν 2017 -18 αγωνίστηκε στα ΤΡΙΚΑΛΑ. Και την επόμενη 2018 – 19, αρχικά στην Παναχαική, και συνέχισε τον Ιανουάριο  στο αλβανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη Φλαμουρτάρι,  για να επιστρέψει και πάλι το περασμένο καλοκαίρι στην Παναχαϊκή, που ανήκε έως πρόσφατα!

Για  δεύτερη φορά στην Αμαλιάδα ο Σέικ  Γκατιάγκα

Στα 40 (!) του πλέον ο πολύπειρος παίκτης (γεν. 30/11/1980), ύψους 1.87μ., (είναι και δυο φορές διεθνής με την Εθνική Σενεγάλης), Σέικ Γκατιάγκα, είναι έτοιμος για να έρθει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Αμαλιάδα και τον Αστέρα! Η πρώτη ήταν την σεζόν 2016 – 17!  Ο Σέικ  Γκατιάγκα, ξεκίνησε την καριέρα του στη Νιάγες Πικίν και συνέχισε σε Γιέγκο Ντακάρ και Γιάνμπιαν Σέντσουρι. Στη συνέχεια έπαιξε ποδόσφαιρο στο Βέλγιο και στις Μόλενμπεκ, Λιρς, Μονς, κι έπειτα στο Ισραήλ με τη Χαποέλ Πετάχ Τίκβα, ενώ από το 2007 ήταν στην Κύπρο. Όπου φόρεσε τη φανέλα της Αλκής, της ΑΕΛ Λεμεσού και του Ερμή Αραδίππου. Με τον τελευταίο, σε τρία χρόνια (2009-2012) είχε 79 συμμετοχές και ένα γκολ.Το καλοκαίρι του 2012 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Εργοτέλη (Β’ Εθνική έχοντας μόλις υποβιβαστεί από την Α’, κι όπου ο Γκαντιάγκα μετά από μία εξαιρετική χρονιά κι αγωνιζόμενος σε όλα τα παιχνίδια βοήθησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην άνοδο της Κρητικής ομάδας τότε στη μεγάλη κατηγορία). Η επόμενη μεταγραφή του ήταν το καλοκαίρι του 2013 στην Παναχαϊκή. Όπου για δυο χρόνια ήταν βασικότατο στέλεχος της μεσαίας γραμμής, με πολλά χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι και με σημαντική προσφορά. Αγωνίστηκε  ακόμα στον Παναργειακό και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής , ενώ τη σεζόν, 2016 – 17 ι στον Αστέρα Αμαλιάδας! Εν συνεχεία στον Τσικλητήρα Πύλου, και την περίοδο 2028 – 19, στον Ολυμπιοακό Γυθείου! Τελος την περασμένη σεζόν ηταν στο Βέλγιο, από οπου και αναμένεται στην Αμαλιάδα!

Όλη η επικαιρότητα