Ελλάδα

Αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας πήγαν με το περιπολικό σε παράνομη λέσχη για να τζογάρουν

Ακούστε το άρθρο

Δύο αστυνομικοί που υπηρετούν σε ειδική υπηρεσία της Αττικής συνελήφθησαν σε καφενείο – λέσχη να συμμετέχουν σε παράνομο τζόγο, την ώρα που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και επιφυλακή. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε μετατρέψει -εκτός των άλλων- τον χώρο και το σπίτι του σε αποθήκη πυρομαχικών.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν μαζί με έξι ιδιώτες που συμμετείχαν στο παράνομο παιχνίδι, χωρίς κανένας να τηρεί βασικούς κανόνες προστασίας για τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια εφόδου που έκαναν το βράδυ του Σαββάτου (19/12) αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στο καφενείο, που είναι στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Οι αστυνομικοί είχαν σταθμεύσει το υπηρεσιακό όχημα, με το οποίο εκτελούσαν τη βάρδιά τους σε κοντινή απόσταση από το καφενείο.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία σχημάτισε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, τόσο σε βάρος των αστυνομικών όσο και σε βάρος των ιδιωτών.

Σημειώνεται ότι, στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ στο καφενείο και στην οικία του ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 9.047 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων
  • Τρεις συσκευασίες με περίπου τρία κιλά πιθανόν πυρίτιδα
  • Πιστόλι, περίστροφο και μαχαίρι
  • 19 γεμιστήρες πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων
  • 125 κροτίδες και τέσσερα καπνογόνα
  • Δύο στρογγυλά τραπέζια κ.λπ. είδη διεξαγωγής παιγνίων
  • Χρηματικά ποσά.

Λίγο μετά την έφοδο στο καφενείο συνελήφθη και ο πατέρας του ενός αστυνομικού, γιατί μόλις έμαθε τι είχε γίνει πέταξε τέσσερα κιλά πυρίτιδα που είχε ο γιος του στο σπίτι.

Ανακρινόμενος, όμως, είπε που είχε πετάξει την πυρίτιδα η οποία βρέθηκε.

Οι εμπλεκόμενοι, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ -κατά περίπτωση- επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί που είχε βρει τόσα πυρομαχικά και όπλα ο ιδιοκτήτης του καφενείου, καθώς και αν υπήρχε άλλη σχέση πέρα από τον τζόγο με τους αστυνομικούς.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα