Ηλεία

Ασφαλτόστρωση Ανδραβίδας – Μυρσίνης – Λεχαινών

Ακούστε το άρθρο

Σε ήρεμο κλίμα και προφανώς λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Νίκου Ψυχογιού, συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας Κυλλήνης με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξή του.

Το ΔΣ μεταξύ άλλων, έκανε αποδοχή του ποσού των 600.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων σε Ανδραβίδα- Μυρσίνη- Λεχαινά, ένα έργο που αφορά στην οδική ασφάλεια των συγκεκριμένων περιοχών

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ σε δηλώσεις του τόνισε: «Σε συνάντηση που έγινε αρχές του καλοκαιριού στο Υπουργείο Υποδομών με τον Γεν. Γραμματέα κ. Δέδε, παρέδωσε έτοιμες μελέτες για χρηματοδότηση που αφορούν την οδική ασφάλεια στο Δήμο και συγκεκριμένα μετά την συνάντηση που είχαμε στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου έθεσα το θέμα που υπάρχει στη Μυρσίνη, την Ανδραβίδα και τα Λεχαινά μετά το πέρασμα του Βιολογικού καθαρισμού. Έχουν σκαφτεί αρκετοί δρόμοι οι οποίοι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Τα χρήματα για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου είναι ελάχιστα και φθάνουν μόνο για τα άκρως απαραίτητα. Έτσι παρέδωσα μελέτη περίπου 670.000 ευρώ και έλαβα την δέσμευση ότι θα προχωρήσει το Υπουργείο στη χρηματοδότηση. Τελικά βγήκε η απόφαση για 600.000 ευρώ και στο δημοτικό συμβούλιο κάναμε αποδοχή του ποσού. Θέλω να ευχαριστήσω τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα που από την πρώτη στιγμή πίεσε όπου έπρεπε και στήριξε το αίτημα του δήμου. Θα ξεκινήσει τώρα η διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού και εκτιμώ ότι αρχές καλοκαιριού το έργο θα έχει υλοποιηθεί »

Ενός λεπτού σιγή

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον
δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ ο οποίος αναφέρθηκε στο
ξαφνικό θάνατο του πρώην δημοτικού συμβούλου, Νίκου Ψυχογιού (η κηδεία έγινε
χθες), όπου ζήτησε -κι έγινε αποδεκτή η πρότασή του- να τηρηθεί ενός λεπτού
σιγής, ενώ εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα.

Ένα ακόμη θέμα εκτός  ημερήσιας διάταξης ήταν :”Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο: «Δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης Γεωχωρικών δεδομένων και ψηφιακής βάσης δεδομένων δικτύων και υποδομών ύδρευσης του Δήμου“, το οποίο, ψηφίστηκε ομόφωνα.

 Όχι αυξήσεις δημοτικών τελών

Στα θέματα της Ημερησίας και στη συζήτηση του δεύτερου θέματος  “Αναμόρφωση ισχύοντος προϋπολογισμού του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οικονομικού έτους 2018 (Εισηγητής: Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Δημόπουλος Χαράλαμπος)”, υπήρξε  συζήτηση με τοποθετήσεις-ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων Δημήτρη Λευκαδίτη, Νεόφυτου Παπαδόπουλου και του Ναμπίλ Μοράντ να δίνει τις αναγκαίες διευκρινήσεις. Στη συζήτηση αυτού του θέματος ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος έκανε αναφορά για αυξήσεις των δημοτικών τελών, κάτι που απέκλεισε κατηγορηματικά ο δήμαρχος:«Δεν υπάρχει απολύτως καμία σκέψη για αύξηση των δημοτικών τελών, σε μια περίοδο που όπου οι δημότες δυσκολεύονται πολύ με τα οικονομικά τους, έστω και αν ο δήμος έχει αυξημένα έξοδα».

Όλη η επικαιρότητα