Ηλεία Πολιτική

Αυγερινοπούλου: Άμεσα αποζημιώσεις σε πληγέντες αγρότες από τον κυκλώνα «Ιανό»  

Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση του ΕΛΓΑ με πρόσθετο προσωπικό 

Έγκαιρη ήταν η επικοινωνία της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, τόσο με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Βορίδη, και τον Υφυπ., κ. Κ. Σκρέκα, καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, αμέσως μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», τους οποίους και ενημέρωσε για την καταστροφή που έχει υποστεί ο αγροτικός τομέας και τις  σημαντικές ζημίες που έχουν σημειωθεί σε πλήθος καλλιεργειών, όπως οι ελιές, οι σταφίδες, το βαμβάκι,  το καλαμπόκι κ.α.

Η κα Βουλευτής αιτήθηκε την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για την έγκαιρη καταγραφή των ζημιών, καθώς και την άμεση όσο και πλήρη αποζημίωση των καλλιεργητών που επλήγησαν, λόγω αυτού του κλιματικού φαινομένου.

Η κα Βουλευτής έλαβε τη διαβεβαίωση ότι άμεσα θα προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών και στο Ν. Ηλείας και θα δοθεί έκτακτη αποζημίωση στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί.

Ενίσχυση του ΕΛΓΑ με πρόσθετο προσωπικό  

Σε προσλήψεις πρόσθετου προσωπικού οκτάμηνης διάρκειας, καθώς και μόνιμου πανεπιστημιακού προσωπικού, θα προβεί ο ΕΛΓΑ, όπως ενημερώθηκε η κα Βουλευτής σε συνέχεια της αναφοράς που είχε καταθέσει στη Βουλή η Δρ. Αυγερινοπούλου με την οποία είχε επαναφέρει την ανάγκη κατάλληλης στελέχωσης του οργανισμού. Η διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, συνολικά εκατόν πενήντα τεσσάρων ατόμων, γεωπόνων και κτηνιάτρων, βρίσκεται εξέλιξη, ενώ έχουν προσληφθεί και γεωτεχνικοί για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική και ικανοποιεί το επί μακρόν αίτημα ενίσχυσης του ΕΛΓΑ, καθώς μέσω αυτής θα μπορούν αντίστοιχα να πραγματοποιηθούν άμεσες καταγραφές των ζημιών, αλλά και να επισπευσθούν οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων.

Όλη η επικαιρότητα