Ηλεία Πολιτική

Αυγερινοπούλου : Επικοινωνία με Επίτροπο Βεστάγκερ για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Εκ νέου επικοινωνία με την Επίτροπο Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Βεστάγκερ, πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για την επίσπευση των διαδικασιών για την τελική έγκριση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας – Πύργου από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp), με την ευκαιρία της επίσκεψης της Επιτρόπου στην Ελλάδα για τη συμμετοχή της στο Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum).   

Στην επικοινωνία τους, η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε το πόσο ζωτικής σημασίας είναι η άμεση έγκριση και χρηματοδότηση του έργου τόσο για τον Ν. Ηλείας όσο και για την ευρύτερη περιοχή, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες του Ελεγκτικού Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου και να ξεκινήσει αμέσως μετά η υλοποίηση του έργου, καθώς ο υφιστάμενος αυτοκινητόδρομος παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα.

Αναγνωρίζεται δε το γεγονός ότι, λόγω των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν, λόγω της πανδημίας της COVID-19, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδίως η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού έχει επιφορτιστεί με ιδιαίτερα βαρύ έργο, ώστε να ανταποκριθεί στις πρωτοφανείς νέες συνθήκες και ανάγκες όλων των Κρατών Μελών.

Η κα Βουλευτής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσο και με τους χειριστές της υποθέσεως στις Βρυξέλλες.

Όλη η επικαιρότητα