Ελλάδα

Αυτή είναι η μητέρα έξι παιδιών από την Κατερίνη, που πέρασε στην Ιατρική Αθηνών

Ακούστε το άρθρο

Η Κική Αβραμίδου, σύζυγος στρατιωτικού και μητέρα 6 παιδιών, ηλικίας από 6 έως 18 ετών, τελειώνοντας το εσπερινό ΕΠΑΛ στην Κατερίνη, πέρασε με επιτυχία στην Ιατρική Αθηνών.

Μιλώντας στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 αποκάλυψε πώς έφτασε σε αυτή την τεράστια επιτυχία.

Δεν νομίζω ότι έχω επιτύχει κάτι σημαντικό – θεωρώ ότι η συνέχεια θα είναι δυσκολότερη. Εργαζόμουν το πρωί, το μεσημέρι με τις ανειλημμένες υποχρεώσεις μιας νοικοκυράς και το βράδυ σχολείο και μετά διάβασμα. Παρ’ όλα αυτά είχα καταξιωμένους ανθρώπους δίπλα μου, όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς που πραγματικά τους είμαι υποχρεωμένη, γιατί χωρίς να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα, άλλωστε δεν υπήρχε χρόνος γι αυτά, με στήριξαν πάρα πολύ κυρίως ψυχολογικά παρά εκπαιδευτικά, γιατί όπως καταλαβαίνετε εμείς οι μεγάλοι άνθρωποι χρειαζόμαστε περισσότερη ψυχολογική υποστήριξη λόγω των πολλών υποχρεώσεών μας”, είπε μεταξύ άλλων η πολύτεκνη μητέρα.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την καθηγήτρια μου κυρία Πλάτσα – που ήταν ο φύλακας άγγελός μου αλλά και όλων των συμμαθητών μου, γιατί αφιέρωσε χρόνο από τη ζωή της για να μας στηρίξει όλους. Είναι παράδειγμα προς μίμηση, είναι και αυτή πολύτεκνη μητέρα με πολλές υποχρεώσεις”, σημείωσε στη συνέχεια η ίδια.

Όπως γράφει το pierianews, σε ερώτηση για το αν θα μπορέσει να τα καταφέρει με τις οικογενειακές της υποχρεώσεις αλλά και τις σπουδές της παράλληλα, η πολύτεκνη μητέρα απάντησε: “Έδωσε ψυχή και σώμα σ’ αυτή τη μάχη και θέλω να το προσπαθήσω. Έχω την αμέριστη υποστήριξη του συζύγου μου, θα επιστρατεύσουμε τους γονείς μας – θα τα καταφέρω. Ελάχιστες ώρες ύπνου είναι το φυσιολογικό για μένα, δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα”.

Όλη η επικαιρότητα