Οικονομία

Αυτή είναι η τροπολογία για αναδρομικά και στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Ακούστε το άρθρο

Ακατάσχετα θα είναι τα ποσά που θα μπουν στους λογαριασμούς εντός Οκτωβρίου

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά επιστροφή αναδρομικών για το 11μηνο 2015-2016 και στους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη ρύθμιση, προβλέπεται η καταβολή ποσών και στους συνταξιούχους του Δημοσίου, κατ’ αντιστοιχία με τη νομοθετική πρόβλεψη για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, προς αποκατάσταση των μειώσεων που επιβλήθηκαν στις κύριες συντάξεις τους, κατ’ εφαρμογή του άρθρου πρώτου υποπαρ. Β3 του ν. 4093/2012 (Α΄ 222), λαμβανομένων παράλληλα υπ’ όψιν των πρακτικών της 5ης Γενικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 29ης.03.2017, σύμφωνα με τα οποία οι μειώσεις των κύριων συντάξεων, δυνάμει του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 4051/2012 (Α΄ 40) κρίθηκαν σύμφωνες με το Σύνταγμα.

Ειδικότερα, τα ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές και μειώσεις κύριων συντάξεων συνταξιούχων του Δημοσίου, δυνάμει του άρθρου πρώτου παρ. Β υποπαρ. Β3 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και αφορούν το χρονικό διάστημα από 11.6.2015 και μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), θα καταβληθούν άτοκα στους δικαιούχους, έτσι ώστε να αρθεί το σωρευτικό αποτέλεσμα των ανωτέρω μειώσεων και περικοπών στο βιοτικό επίπεδο των θιγομένων και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Επιπλέον, τα ποσά που θα καταβληθούν θα είναι ακατάσχετα.

Για να δείτε ολόκληρη την τροπολογία, πατήστε ΕΔΩ

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. EUROKINISSI

Γ. Βρούτσης: Εντός του Οκτωβρίου, η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους

Ακατάσχετα, ανεκχώρητα και μη συμψηφιστέα με βεβαιωμένες οφειλές, είναι τα αναδρομικά, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, που θα λάβουν 1.100.000 συνταξιούχοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την Τρίτη θα ψηφιστεί η τροπολογία, που κατατέθηκε χθες, η οποία προβλέπει ότι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν αναδρομικά για το ενδεκάμηνο 2015-2016.

Όπως είπε, η καταβολή των αναδρομικών προγραμματίζεται εντός του Οκτωβρίου. Αναφορικά με τους συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 έτη εργασιακού βίου, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι τον Δεκέμβριο θα δοθούν αναδρομικά 14 μηνών σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα