Ηλεία

Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας στο δρόμο έμπροσθεν του Νοσοκ. Πύργου – Ξεκίνησαν οι εργασίες

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης της βατότητας και της πρόσβασιμοτητας στο δρόμο που περνάει μπροστά από το Νοσοκομείο και καταλήγει στην Αγίου Γεωργίου.

Ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή αλλά και για ολόκληρο το νομό αφού οδηγεί στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηλείας καθώς και στον σταθμό της Πυροσβεστικής όπου στεγάζεται η διοίκηση ολόκληρου του Νομού.

Στην έναρξη των εργασιών που έγιναν χθες από την ανάδοχο εταιρεία, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Η ακριβής ονομασία του έργου είναι «Βελτίωση οδού από Ε.Ο Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Γενικό Νοσοκομείο Πύργου – διασταύρωση Επαρχ. Οδού Πύργου – Αγίου Γεωργίου», με αρχικό προϋπολογισμό 495.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και στόχο έχει την αποκατάσταση και την βελτίωση της βατότητας της εν λόγω οδού.

Ήδη, όπως διαπίστωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μαζί με τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας Μ. Καλογερόπουλο, τον προϊστάμενο Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Ν. Μπούλιαρη και τον επιβλέποντα μηχανικό Ιωάννη Θωμόπουλο, στις πρώτες δυο ημέρες έχουν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες, όπως καθαρισμοί, εκσκαφές και κατασκευή συρματοκιβωτίου στο ρέμα του ΤΟΕΒ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, σε μήκος 1.300 περίπου μέτρων, πέραν των εργασιών οδοποιίας (τεχνικά, συρματοκιβώτια, πεζοδρόμια, ασφαλτικές στρώσεις, διαγράμμιση, σήμανση κ.α), θα κατασκευαστεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led, ενώ έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση στεγάστρων και στάσεων για λεωφορεία και ταξί.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους της εργολήπτριας εταιρείας, έγιναν διευκρινήσεις και δόθηκαν οδηγίες, για την κατασκευή ενός άρτιου – τεχνικά – έργου, σ’ έναν πολυσύχναστο δρόμο, ο οποίος δέχεται μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας καθημερινά, λόγω του Νοσοκομείου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΚΤΕΟ) της Π.Ε Ηλείας καθώς και μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι εγκαταστάσεις των οποίων βρίσκονται επί της συγκεκριμένης οδού.

Όλη η επικαιρότητα