Ηλεία

«Αφήνει» τα… κλειδιά στο Μαξίμου και η Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

«Τα κλειδιά τους παραδίδουν» στο Μαξίμου στις 31 Μαρτίου και οι άνθρωποι της εστίασης της περιοχής Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής αυτής κινητοποίησης για την ανυπολόγιστη ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος εδώ και έναν χρόνο.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς»  ο επικεφαλής του Συντονιστικού Καταστημάτων Εστίασης Αμαλιάδας κ. Βασίλης Νιπεργιάλης δήλωσε:

«Μετά από ένα χρόνο πανδημίας είναι πλέον παραδεκτό ακόμα και από την κυβέρνηση ότι ο κλάδος που χτυπήθηκε πιο πολύ απ´ όλους είναι αυτός της εστίασης . Ένας χρόνος που πέρασε είτε με απόλυτο λουκέτο των επιχειρήσεων μας (πάνω από 200 μέρες) είτε με ασφυκτικά μέτρα λειτουργίας.

Μετά την επιτυχή συλλογή των κλειδιών των επιχειρήσεων μας σε όλη την Ελλάδα έρχεται η ώρα της παράδοσης τους στο Μαξίμου. Αυτό γιατί πέρα από την επιδερμική αναγνώριση ότι η εστίαση πλήττεται βάναυσα δεν υπάρχουν απτά σημάδια στήριξης των επιχειρήσεων μας.

Εκτός και αν νομίζουν κάποιοι ότι τα δάνεια της επιστρεπτέας και η επιδότηση ενοικίων σε κλειστές επιχειρήσεις είναι αυτό που χρειάζεται ο κλάδος μας για την επανεκκίνηση.

 Συνοπτικά λοιπόν οι προτάσεις μας για την επόμενη μέρα είναι:

-Μετατροπή της επιστρεπτέας σε επιδότηση βάση ευρωπαϊκών προτύπων

-ΕΣΠΑ αποκλειστικά για την εστίαση

-Επιδότηση ενοικίων και απαγόρευση εξώσεων

-Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και μισθολογικού κόστους

-Μηδενικά δημοτικά τέλη για το 2020

-Μείωση ΦΠΑ στο 6%

-επιχορήγηση του 10% του τζίρου του 2019 ή πρόγραμμα χρηματοδότησης

-Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος

-Ρύθμιση προς εφορία , ασφαλιστικά ταμεία , Δήμο σε 120 δόσεις

-Ρυθμίσεις σε 48 δόσεις σε ΔΕΗ , ΟΤΕ».

Όλη η επικαιρότητα