Κόσμος

Αφγανιστάν: Η Αμερικανίδα πεζοναύτης με το μωρό στην αγκαλιά πριν σκοτωθεί στην έκρηξη της Καμπούλ

Η 23χρονη ήταν τεχνικός συντήρησης από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, η οποία είχε ενταχθεί στους Πεζοναύτες το 2017.
Ακούστε το άρθρο

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη η διαδικασία αναγνώρισης των 13 Αμερικανών πεζοναυτών που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ανάμεσά στους 13 ήταν η Λοχίας Νικόλ Λ. Γκι, η φωτογραφία της οποίας λίγες μέρες πριν έκανε τον γύρο του κόσμου, όταν κρατούσε στα χέρια της ένα παιδί Αφγανών κατά την διάρκεια εκκένωσης πολιτών από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Στις 21 Αυγούστου, η Γκι δημοσίευσε την φωτογραφία στο Instagram, κρατώντας το παιδί στην αγκαλιά της, με την λεζάντα: «Λατρεύω τη δουλειά μου».

Η 23χρονη ήταν τεχνικός συντήρησης από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, η οποία είχε ενταχθεί στους Πεζοναύτες το 2017.

Η Γκι ήταν παντρεμένη με έναν Πεζοναύτη, είπε η αδελφή της Misty Fuoco. Δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες στο Instagram με τον σύζυγό της με ωραίες στιγμές και να γιορτάζει τη δική του προαγωγή σε λοχία πριν από λίγους μήνες.

Ο βομβαρδισμός της Πέμπτης σκότωσε 13 Αμερικανούς στρατιώτες και δεκάδες Αφγανούς. Έντεκα από τους 13 νεκρούς ήταν πεζοναύτες, και όλοι εκτός από έναν ήταν κάτω των 30 ετών. Δεκαοκτώ άλλοι Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν. Οι Αμερικανοί βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να βοηθήσουν στην εκκένωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που κινδυνεύουν μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν.

Πηγή: Must

Όλη η επικαιρότητα