Κόσμος

Αφγανιστάν: «Οι Ταλιμπάν επισκεύασαν και διαθέτουν τουλάχιστον 3 ελικόπτερα Black Hawk» [vid]

Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγες ημέρες, όταν οι Ταλιμπάν προέλασαν προς την Καμπούλ, καταλαμβάνοντας σε χρόνο ρεκόρ την μία επαρχία μετά την άλλη, είχε γίνει γνωστό πως μεγάλο μέρος του οπλοστασίου που οι Αμερικανοί είχαν δώσει στον Αφγανικό Στρατό, έπεσαν στα χέρια των φανατικών μουσουλμάνων.

Το είχαν παραδεχθεί οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι Ταλιμπάν δεν έχαναν την ευκαιρία να επιδείξουν τα «λάφυρά» τους.

Τότε πολλοί εξέφραζαν την απορία αν οι Ταλιμπάν διαθέτουν τις γνώσεις αφενός να επισκευάσουν τον οπλισμό που έπεφτε στα χέρια τους, αφετέρου αν έχουν στις τάξεις τους εξειδικευμένο προσωπικό για να λειτουργήσουν αυτό τον εξοπλισμό.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο (με προέλευση τον Αφγανό χρήστη του Twitter Jahid Jalal) που φέρεται να δείχνει μέλη των Ταλιμπάν να έχουν επισκευάσει και να θέτουν σε λειτουργία ένα αμερικανικό ελικόπτερο Black Hawk.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το βίντεο καταγράφηκε στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ και οι Ταλιμπάν φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον 3 ελικόπτερα UH-60A.

Πηγή: onalert.gr

Όλη η επικαιρότητα