Πολιτική

Α. Γεωργιάδης: «Το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για το τι συνέβη το πρώτο 6μηνο του 2015, παραμένει πάντα ανοιχτό»

Ακούστε το άρθρο

«Το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για το τι συνέβη το πρώτο 6μηνο του 2015, παραμένει πάντα ανοιχτό», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί στο βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας που ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση.

«Όταν κάποιος, κύριε Γεωργιάδη, κατηγορεί κάποιον για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ή ότι χάθηκαν τα λεφτά αυτά ή ότι έκλεψαν τα λεφτά αυτά, ή ότι με κάποιον τρόπο εξαφανίστηκαν τα λεφτά αυτά, χρήματα του ελληνικού λαού, αλλά δεν προχωράει στο να βρεθούν οι ένοχοι, ποια είναι η μοναδική λέξη που έρχεται στο δικό σας μυαλό, κύριοι της κυβέρνησης και κύριε Γεωργιάδη; Εμάς είναι μία η λέξη: συγκάλυψη», ανέφερε ο κ. Χήτας και πρόσθεσε: «Καλύπτει η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν προχωράει, λοιπόν, στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής; Γιατί ενώ τους κατηγορείτε – είναι οξύμωρο – ότι στο πρώτο εξάμηνο εξαφανίστηκαν, έχασε η πατρίδα μας, ο ελληνικός λαός τις συντάξεις του, ογδόντα, εκατό δισεκατομμύρια ευρώ και λέμε να βρεθούν πού πήγαν τα χρήματα αυτά, δεν προχωράτε στο να αναδειχθούν οι ένοχοι; Τους καλύπτετε».

«Το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για το τι συνέβη το πρώτο 6μηνο του 2015, παραμένει πάντα ανοιχτό», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Ο Κρέων στο κλείσιμο της τραγωδίας του Σοφοκλέους «Οιδίπους Τύραννος» λέει: «Τι ωραία που είναι όλα όταν γίνονται στην ώρα τους». Από αυτό προέρχεται η ελληνική λέξη «ωραίος». Ο ωραίος είναι ο ώριμος, δηλαδή ως την κατάλληλη ώρα. Νεοελληνιστί αυτό σήμερα το λέμε «timing». Στην κατάλληλη ώρα θα γίνει. Και ποτέ δεν είπε η Νέα Δημοκρατία ότι δεν θα γίνει. Εν μέσω πανδημίας, καραντίνας και lockdown δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Ούτως ή άλλως, αυτές οι ποινικές υποθέσεις έχουν παραγραφεί προ πολλού. ‘Αρα, δεν μας δεσμεύει ο χρόνος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα