Ηλεία

Α. Μαρίνος για Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Απόλυτη διαφάνεια, αυστηρή τήρηση προϋποθέσεων»

Ακούστε το άρθρο

Με απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία του και με μοναδικό στόχο την ανακούφιση ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη, ξεκινά, τη λειτουργία του το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μια πρωτοβουλία του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου και σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο να προσφέρει στήριξη στις ευπαθείς ομάδες.

Ο τραπεζικός λογαριασμός θα ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα με αρχικό ποσό 30.000 ευρώ. Σε πρώτη φάση το Ταμείο στοχεύει στην αύξηση του κεφαλαίου του του ώστε μετά από μήνες να έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στον κοινωνικό, προνοιακό σκοπό του.

Ήδη ο δήμαρχος έχει αποστείλει προς Ομίλους, φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις κ.α. που έχουν οικονομική δυνατότητα σχετικές επιστολές στις οποίες αναφέρονται ο τρόπος λειτουργίας του Ταμείου και ο κοινωνικός του ρόλος και ζητά την οικονομική συνδρομή τους για ενίσχυση του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Ανδρέας Μαρίνος θα αξιοποιήσει και σε αυτόν τον τομέα τις γνωριμίες του ανά την Επικράτεια ώστε το Ταμείο σε λίγους μήνες να είναι σε ισχυρή οικονομικά θέση, με σεβαστό χρηματικό ποσό, ώστε να ανταποκριθεί στο σκοπό του, δηλαδή την άμεση στήριξη και ανακούφιση ευπαθών ομάδων του Δήμου Πηνειού.

All-focus

«Συγχαίρω τον δήμαρχο»

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας αποτελεί πυλώνα στήριξης  του προνοιακού αυτού εργαλείου που μέχρι στιγμής είναι το μοναδικό στη Δυτική Ελλάδα. Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός με τις ευλογίες του οποίου συστάθηκε το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με δήλωσή του στην «Πατρίς», συγχαίρει το δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο για την πρωτοβουλία του ενώ τονίζει η συμμετοχή ιερέα ως μέλους στη Διοικούσα Επιτροπή ήταν πρόταση του δημάρχου, την οποία ο σεβασμιώτατος αποδέχθηκε.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός δήλωσε:

«Ότι είναι για τον συνάνθρωπο είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο από τον Θεό και μάλλον και αναγκαίο, γιατί θα είναι το κριτήριο που θα κριθεί ο καθένας μας κατά  τη Δευτέρα Παρουσία, τι κάναμε προς το συνάνθρωπο, που είναι σα να το κάναμε στο Θεό. Επομένως κάθε τι που επισημότερα μάλιστα κάνει κάποιος Δήμος και ιδιαίτερα ο επικεφαλής του Δήμου ο δήμαρχος, είναι επαινετέο και πολύ χρήσιμο και αναγκαίο. Γι’ αυτό ιδιαίτερα συγχαίρω το δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο, γιατί πράγματι θέλει να οργανώσει μια καλύτερη υπηρεσία  ώστε  να μπορέσει να βοηθήσει  τους φτωχούς  του Δήμου του. Και για το λόγο αυτό η Μητρόπολις και ήτο και θα είναι και τώρα και στο μέλλον πάντοτε παρούσα σε μια τέτοια εκδήλωση. Γι’ αυτό και μεταξύ των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, ο δήμαρχος το πρότεινε και εγώ το αποδέχθηκα, είναι και ένας ιερέας, γιατί θέλει και εκείνος να έχει την ευλογία της Εκκλησίας, αφού η Εκκλησία είναι πιο κοντά στους φτωχούς που έχουν ανάγκη και καταφεύγουν στην Εκκλησία. Συγχαίρω για άλλη μια φορά τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο».

Δίπτυχο λειτουργίας

Η απόλυτη διαφάνεια και η  αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων για χορήγηση οικονομικής  βοήθειας , είναι το δίπτυχο στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία του. Όλες οι χρηματικές  κινήσεις  του Ταμείου θα είναι ενταλματοποιημένες ώστε όλη η διαδικασία να διακρίνεται για την απόλυτη  διαφάνειά της και να ελέγχεται ανά πάσα στιγμή.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η επιλογή των μελών της επιτροπής που ως διοικούσα είναι υπεύθυνη για τη χρηστή διαχείριση του ταμείου.

Συγκεκριμένα το Ταμείο διοικείται από τριμελή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από το Δήμαρχο Πηνειού με αναπληρωτή του τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Πηνειού, τη Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών την οποία αναπληρώνει ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών και ένα μέλος που προέρχεται από την Εκκλησία και συγκεκριμένα ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γαστούνης καθηγητής Θεολογίας π. Γεώργιος Χαρδαβέλας.

Όλη η επικαιρότητα