Πολιτική

Α. Νικολακόπουλος: Έφερε στη Βουλή το πρόβλημα με τα ολιγομελή τμήματα

Ακούστε το άρθρο

Ο ΗΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

Το σοβαρό πρόβλημα των δεκατεσσάρων συνολικά ολιγομελών τμημάτων της Γ΄ Τάξης  που δεν θα λειτουργήσουν σε αρκετά Λύκεια του Νομού μας, φέρνει με αναφορά του στη Βουλή, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος καταθέτοντάς την για την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα  αναμένεται να προκαλέσει  ταλαιπωρία των μαθητών σε μια κρίσιμη για αυτούς χρονιά που προετοιμάζονται για την δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, δημιουργεί ζητήματα αιφνιδιαστικής αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος και αναστατώνει τις οικογένειές τους που αναζητούν εναγωνίως κάποια διαφορετική λύση.

Ο βουλευτής Ηλείας συνοδεύει την αναφορά του με την επιστολή μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Βουνάργου – για την μη έγκριση τμήματος ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας – η οποία του παραδόθηκε από τους ίδιους τους γονείς και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αγωνίας τους.

Η ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι μαθητές ειδικότερα εκφράζουν την έκπληξη από την ενημέρωση για κατάργηση  και την αντίθεσή τους τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σε αυτό το σχολείο φοιτούμε 5 χρόνια και όπως καταλαβαίνετε είμαστε άρρηκτα συναισθηματικά δεμένοι με αυτό και τους καθηγητές του. Η απότομη απομάκρυνσή μας από αυτό, θα έχει αντίκτυπο στην απόδοσή μας την φετινή, που όπως είπαμε είναι για μας κρίσιμη χρονιά. Η απόσταση που θα πρέπει να διανύουμε καθημερινά για το καινούργιο σχολείο είναι 20 χλμ. μετ’ επιστροφής, και αυτό για μας σημαίνει χάσιμο πολύτιμου χρόνου  ο οποίος θα προορίζοταν για την μελέτη μας.

Παράλληλα,  θα δημιουργηθεί οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές μας, (έξοδα μεσημεριανής διατροφής κ.λπ.), που όπως γνωρίζετε για εμάς τα παιδιά της Γ Λυκείου είναι ήδη τα έξοδα περισσότερα και οι γονείς μας κάνουν πραγματικό αγώνα για να μας βοηθήσουν, σε μια εποχή που όλο και περισσότερο δυσχαιρένει οικονομικά. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αναπόφευκτη σωματική κούραση, λόγω της συνεχούς μετακίνησής μας, μας δημιουργούν συναισθηματική φόρτιση η οποία δεν θα είναι αρωγός στην προετοιμασία μας για την Πανελλαδικές εξετάσεις.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν λαμβάναμε υπόψην μας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού. Για την προσωπική  μας ασφάλεια αλλά και για την ασφάλεια όλων νομίζουμε ότι θα ήταν λογικό να μην αλλάξουμε σχολικό περιβάλλον και να πάμε σε σχολεία που ήδη είναι συνωστισμένα καθώς υπερπληρούν σε μαθητές, ενώ αντιθέτως το δικό μας σχολείο υστερεί.» Στην ίδια κατεύθυνση είναι τέλος και  η επιστολή των γονέων

Όλη η επικαιρότητα