Ηλεία Πολιτική

Α. Νικολακόπουλος: Καμία νέα Δομή Φιλοξενίας προσφύγων στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

-Πρότυπη η Δομή του Πύργου για φιλοξενία παιδιών και γυναικών

-Τι  συζήτησε με την αρμόδια Υφ. Σοφία Βούλτεψη για την βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων

 

Σε πρότυπη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων για γυναίκες και παιδιά μετατρέπεται η υφιστάμενη Δομή του Πύργου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και βελτίωσης όλων των Δομών Φιλοξενίας στην χώρα μας.

Στον σχεδιασμό του Υπουργείου έχουν περιληφθεί και οι δύο Δομές της Ηλείας, η ανωτέρω Δομή του Πύργου στη θέση ‘Ξενώνες Πύργου’ και η Δομή της Κυλλήνης στην περιοχή της Μυρσίνης.

Το πλάνο αναβάθμισης των υφιστάμενων Δομών, και όχι δημιουργίας νέων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου- αρμόδια για την ένταξη- κα Σοφία Βούλτεψη και ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο κ. Νικολακόπουλος, σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε προ ημερών στην Δομή Φιλοξενίας στην Μυρσίνη, συναντήθηκε με την αρμόδια υφυπουργό και συζήτησαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Όπως αποδεικνύεται, η πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα είναι άκρως επιτυχημένη και έχει αποφέρει καρπούς τόσο στο θέμα της μείωσης μεταναστευτικών ροών στην χώρα μας όσο και στην επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου, με τον προγραμματισμό του Υπουργείου να προβλέπει και την αναβάθμιση των υφιστάμενων Δομών.

 

Και προσλήψεις

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει σχεδιαστεί η αναβάθμιση  της Δομής του Πύργου, έχοντας εξασφαλιστεί επιχορήγηση ύψους 3.510.412 ευρώ από τον χρηματικό μηχανισμό του ‘Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου’ για την ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου και προβλέπεται η πρόσληψη 22 ατόμων, μεταξύ αυτών ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παιδαγωγοί, νομικοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και διάφορες ειδικότητες.

Ως εκ τούτου, βελτιώνεται το υφιστάμενο κτίριο το οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά και παραμένει στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, όπου ήδη λειτουργεί η συγκεκριμένη δομή και θα φιλοξενεί μόνο γυναίκες και τα παιδιά αυτών.

“Δεν δημιουργείται καμία νέα Δομή Φιλοξενίας προσφύγων στην Ηλεία, βελτιώνονται οι υπάρχουσες και με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση μειώνεται συνεχώς ο πληθυσμός των φιλοξενουμένων σε αυτές” σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος και επανέλαβε τα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, με την αποσυμφόρηση των περιοχών σε όλη την χώρα να βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη.

Όλη η επικαιρότητα